Детенце се удави край Пловдив, водата го влачила 3 километра!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
14:04 / 03.01.2020
1273
3-годишното момченце от пловдивското село Дълго поле, което вчера е открито мъртво в напоителен канал, е влачено от водата близо три километра. Намерено е в землището на с. Граф Игнатиево от собствените му родители. Хлапето изчезнало по обяд на 2 януари. 25-годишната му майка обяснила пред разследващите, че го е оставила пред дома заедно с другото й дете за 4-5 минути.

Влязла в къщата да свърши нещо. Когато се показала навън, синът вече го нямало. Близките го търсили първо в ромската махала, където живеят, после и из цялото село, но от него нямало следа. Тогава подали сигнал в РУ-Хисаря. Родителите се сетили да тръгнат по канала, минаващ на стотина метра от къщата им.

"Съоръжението е на "Напоителни системи" и в него винаги има вода. В момента е около половин метър", каза кметът на Дълго поле Тодор Танански. Той предполага, че момченцето се е подхлъзнало на калния бряг, а водата го е завлякла до землището на Граф Игнатиево. От съдебна медицина в Пловдив са категорични, че смъртта на детето е настъпила от удавяне. Няма данни за насилие. Прокуратурата е образувала досъдебно производство, каквато е практиката в подобни случаи, пише "24 часа".

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).