Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Детето на пловдивски адвокат издъхна пред родителите си в болница! Бащата: Чудовища!
Автор: Екип Varna24.bg 19:48 / 20.09.2021Коментари (13)1546
Трагичен случай в Пловдив - 18-годишно момче почина, а родителите сигнализират за допусната лекарска грешка. Синът на адвокат Йордан Давчев,18-годишният  Теодор, бил приет в неврохирургията на университетската болница "Свети Георги",  след като ударил главата си. Момчето е оставено в болницата за наблюдение, тъй като повръщало след удара.

Ден преди изписването, родителите заварват сина си в болницата, борейки се за живота си, сам в болничната стая. "Когато отидохме с моята съпруга да видим детето в 5:30 ч., защото то в три и половина ни се обади да пита къде съм и кога ще дойдем, го заварихме пред агония. Жена ми каза: "Не мога да събудя детето, тичай, викай лекар“. Аз отивам при сестрите, заварвам ги в дежурната стая - целият сестрински  състав със санитарките, пият кафе, пушат цигари, гледат турски сериали и когато казвам: "Викайте лекар, детето не може да се събуди", една от сестрите казва: "Спокойно, не викайте, ние му дадохме силно обезболяващо и затова не може да го събудите“, разказва Йордан  Давчев, баща на починалия Теодор. Започват животоспясяващи действия, но момчето издъхва пред очите на родителите си. 

"По някое време е тръгнал да повръща, тъй като са му дали приспивателно, след консултация с лекари разбрахме, че то това приспивателно силно обезврежда дихателната система и гълтачната, той не е могъл - мускулатурата като цяло - не е могъл да повърне и се е аспирирал течността обратно в дробовете, де факто той се е задушил“, казва бащата.

Майката на момчето предлагала да остане с него в болница да го наблюдава, но я уверили, че няма нужда.

От лечебното заведение заявиха за bTV, че е назначена щателна проверка за настъпилата смърт. При разрешение от Окръжна прокуратура и близките на починалия пациент ще има готовност да предостави пълните резултати от проверката

"Ръководството на лечебното заведение изказва съболезнованията си на семейството и близките и ще направи всичко възможно за изясняване на случая!", се казва в съобщението.

"Знам, че няма да ми се върне детето, но искам да кажа на цялото общество, че наред със специалистите, които много уважавам, в здравната система има чудовища, от които  тя трябва да се изчисти“, казва бащата на починалото момче.

Прокуратурата разследва трагичния случай.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Потресен съм от простотията на някои българи. Радват се за загубата на Давчев и злорадстват, че било заслужено понеже той бил си вършил работата. Всеки престъпник по закон има право на защита от адвокат. Давчев си гледа работата в случая. Тук става въпрос за професионализъм и липсата на такъв. В случая в болницата са проявили некомпетентност и служебна немърливост вследствие, на което са убили 18-годишно момче. Вие изобщо мислите ли с главите си, озлобени простаци?
+2
 
 
Не заемам ничия страна.Изказвам мнението си като родител и човек който познава Теди от годините когато пристъпи училищния праг преди 10 години.Много неща ще се изпишат и кажат,но факт е че един млад човек си отиде.Но още по-тъжното и страшно е ,че дори трагедията не ни прави поне съпричастни към мъката на близките.Без значение кой какъв е и дали има карма или провидение.Хора това може да се случи на всеки един от нас.Никой от нищо не е застрахован в този живот.Нека не взимаме ролята на съдници и да си играем на Господ.Всеки научава утоците си в този живот по различен начин.Но да подадеш ръка и да подкрепиш човек в труден за него момент.загубите не могат да компенсират липсите.А тази да изгубиш дете е най-тежката и непреодолима.Съболезнования!Дано в такива моменти бъдем по-добри и смирени!
-1
 
 
Адвокатите често правят компромис със своята съвест. Дали е защото апетитът идва с яденето и самият процес на наяждане край няма. Дали защото смятат, че познавайки закона и уж прилагайки го на практика, те са защитени. И винаги забравят, че има кой да съди и тях. И обикновено децата са изкупителната жертва. Моите съболезнования за загубата. Когато намерите време и възможност, помислете колко точно живота затрихте, криейки се зад закона. А законно рядко е законосъобразно. В България особено. Така че, сърбайте. Да видите какво е. Не, не злорадствам. Честна дума! Радвам се, че Видьовден настъпва отвреме навреме.
+2
 
 
Жалко за момчето и за майката, а за бащата един х*й. Жалко че е пострадало детето и майка му, понеже Дафчев е арогантен, циничен и нагъл боклук!Лека му пръст на детето :(
-1
 
 
Половината от тук казват, че адвоката е виновен, че си гледа работата, за която е нает. Вие какво очаквате да прави адвокатите? Всички да откажат дадена работа заради лични убеждения, че някой е виновен? Влачил онова дело, връщал друго. Това му е работата. Нали в края на деня и той трябва да сложи нещо на масата. Не може всички да са юрист консулти по фирми и да се занимават с трудови договори. И не не съм адвокат, и не нямам никакви връзки или отношения с описания в статията и коментари човек
+2
 
 
АДВОКАТ давчев на вас нищо. жалко за момчето. искате бързо разледване и призводство ВИЕ който едно решено дело го влачихте 3.5 години по всички инстанции за да оправдаете едно престъпление от което нямаше даже и нужда от съд , но такъв е закона. три експертизи независими поискахте , даже и докторите обвинихте в некомпетентност че и псиатрична жи бе нужна, сега искате бързо. ще стане трудно е с тези дела. жалко за момчето , ЗА ВАС НИЩО
-1
 
 
Родителите много добре знаят, че историята изобщо не се е развила, както е описана и скоро истината ще излезе наяве.
+4
 
 
Г-н Адвокат.Съболезнования. Съжалявам,че трябва да ви го кажа,но има пръст съдбата явно в случая.В едно от делата ви,сте защитник на шофьор-убиец(под въздействието на марихуана)на две момчета на 16г и 17г,като клиента ви едно,че се вее на свобода срещу парична смешна гаранция от 2000лв,отделно правите всичко възможно да го изкарате него жертва и едва ли не,родителите на децата зверове,че искат справедливост.И какво се случва сега-собственото ви дете е убито от небрежност и търсите справедливост,нали? А ви предстои след няколко дена делото по случая.Мисля,че ще гледате с други очи. Дали в момента не се чувствате,като родителите на Тодор и Виктор?
-1
 
 
Досега май само адвокат Бозуков е успял да осъди балница.Шапка му свалям.
+1
 
 
Адвокат Давчев, съболезнования за починалото момче. Нямам думи да изкажа гнева си! Съветът ми към вас е да си търсите правата в съда. Обезщетението няма да изтрие мъката ви, човешкия живот цена няма. Но ще помогнете за наказването и изгонването на тази некомпетентна измет, която уби сина ви. Дали са на детето медикамент, за който знаят, че парализира дихателната мускулатура. И са оставили пациентът без наблюдение, което е ключов момент при подобна интервенция. На всичкото отгоре са демонстрирали нехайство, пушейки цигари и отклонявайки вашия сигнал за помощ. Адвокат сте... мисля, че казах достатъчно. Успех! <3
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: