Детско порно в учебно помагало потресе родители

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (13)
09:34 / 09.10.2013
8113
Детско порно в учебно помагало потресе родители от цялата страна. Майки и татковци се вдигнаха на бунт, след като открили, че в учебното помагало по сексуално и репродуктивно здраве "Азбука за теб и мен" има теми, свързани със сексуалните фантазии и проституцията.

Обучението предвижда още и провеждане на ролеви игри, в които учениците трябва да се поставят на мястото на гейове, лесбийки, транссексуални и проститутки. За скандалното съдържание вече е подаден сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров. Това съобщи една от жалбоподателите ­ Елена Ваташка, която е председател на Сдружението на българските футболни привърженици. Сигнал до прокуратурата е подаден и от адвокат Раденко Григоров. "Това учебно помагало съдържа вредни и опасни внушения за деца между 10 и 14 години", коментира Елена Ваташка.

Жалбата е насочена срещу авторите на помагалото ­ училищния психолог Юлия Попова и Митко Маринов, който е член на Българската асоциация по приложна психология. Според вносителите на жалбата съдържанието на учебното помагало подбужда към извършване на тежки развратни престъпления и склонява малолетни и непълнолетни към проституция. Учебното помагало е предназначено за ученици между 5-и и 8-и клас.

В жалбата се посочват няколко скандални теми и занимания, които включва учебникът. Заниманието за сексуални фантазии е предназначено за деца от шести клас, които трябва със затворени очи да слушат музика и да си представят еротични ситуации.

След това всеки споделя фантазиите си с избран партньор. Друга скандална тема, поместена в помагалото, се нарича "Моята личност". Там се изисква от водещия занятието да прочете на децата "Приказката за момичето и корабния дърводелец". В нея се разказва как дърводелецът поискал от момичето да преспи с него. В замяна той щял да й оправи лодката и така девойката да стигне до годеника си на съседен остров. Момичето изпълнява желанието на дърводелеца, след което годеникът й не иска да я види повече. В друго занимание пък водещият трябвало да раздаде на децата материали за алтернативната сексуалност и те да влезнат в ролите на гей, който крие ориентацията си от родителите си, и на 30-годишна лесбийка с нещастен брак. Обучението предвиждало и други роли - на малолетна проститутка, на семеен бисексуален мъж, на транссексуален, който се облича като жена и обмисля хирургическа промяна на пола си.

"Настоявам за оставка на ръководството на Министерството на образованието", каза още Елена Ваташка.

От просветното министерство обясниха, че помагалото е разработено още през 2002 година от здравното ведомство по проект "Разгръщане на национална програма за репродуктивно здраве", финансиран от Фонда на ООН за населението. Помагалото не е минавало на процедура за одобряване през образователното министерство. Използването на подобни учебни помагала не е част от задължителната подготовка в училище, припомнят още от просветното ведомство. Те могат да се използват в часовете по СИП. "За осъществяването на такова обучение трябва да се е събрала група от желаещи ученици, които със съгласието на своите родители следва да са подали заявление за участие", допълниха от МОН.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (13)
Още новини от Национални новини:
Проф. д-р Костадин Ангелов от Велико Търново: Нашите основни опон...
Спортното министерство проверява тотото
Бойко Борисов: Ще правим правителство с ПП-ДБ, но този път ние ще...
Засилен е трафикът по пътищата
Проф. Чуков: 147 страни са признали Палестина като държава, Бълга...
На аудиенция във Ватикана: Папа Франциск пожела на българския нар...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).