Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Деян Дяков, КНСБ: Повече лъжи не ни се слушат
Автор: Екип Varna24.bg 11:27 / 28.09.2023Коментари (0)646
©
Повече лъжи не ни се слушат, това е цирк, организиран от правителството. Това каза председателят на КНСБ в ТЕЦ "Марица-изток 2“ Деян Дяков пред Културния дом в Раднево, където трябваше да се състои среща с представители на Министерство на енергетиката и МРРБ, предаде репротер на "Фокус".

"Това е цирк, организиран от правителството. Цирк, за който нямаме билети, но ще присъстваме всеки път. Вчера беше скандален ден за България. Териториалните планове за справедлив преход на Стара Загора бяха качени в страницата на Министерството в последния момент и ако вчера ако не ги бяхме спряли медийно, щяха да минат за обсъждане в Министерски съвет, а днес вече щяха да са факт. Днес чакаме министъра за пореден път да ни излъже, да обясни как в комплекс "Марица Изток" ще има нови работни места, ще има нови предприятия и инвестиции през фирми, видно свързани с правителството. Това е скандално и не може Териториален план, който засяга 100 000 души да се обсъжда в рамките на един ден. Утре в Министерски съвет ще влезе и ще го приемат. Нашето предложение към правителството е този Териториален план да се обсъжда следващият един месец - на открити врати, с всички синдикати, работодатели и всички засегнати от региона. Не смятам, че днес има какво да обсъждаме. Ако днес позволим обсъждане, то ще бъде прието като обсъждане на Териториалния план, утре ще бъде приет и всичко ще приключи. Нашето предложение е Териториалния план за справедлив преход на Старозагорски регион да бъде внесен след един месец. Ние днес няма да преговаряме с никой. На нас ни повече лъжи не ни се слушат!", категоричен бе Дяков и заячи, че това е началото на края на комплекса. Той уточни, че актуализираните териториални планове са получени вчера в 13.30 часа и няма как да бъдат прочетени и обмислени за толкова кратък срок. 

На място пристигна и кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, който уточни, че тези Териториални планове не стават и няма да сработят. "Ние сме против тях. Дали сме нашите становища на Министерство на енергетиката и на вси1ки засегнати страни. Те трябва да бъдат преработени", каза Тодоров. Той се обърна към заместник-министъра и заяви, че обикновено тези Териториални планове не създават работни места, а хората имат нужда от това. "Повечето от тях имат кредити, не знаят какво ще правят през утрешния ден, а планът не дава отговор на всички това. Снощи съм чел до 5.00 часа сутринта, за да мога да се запозная с това, което предлагате последно. За съжаление отново всичко става в последния момент, което въобще не е добра практика. Смятам, че хората реагират затова, защото смятаме, че нещата се опитват да ги пробутат в последния момент.  Много въпроси имам и се надявам да бъде направено истинско обществено обсъждане", категоричен бе Тодоров.

Рени АТАНАСОВА








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: