Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Димана била Димитричка, Кичка се прекръстила на Кей Би, Кеми бяга от България като Лилия Маранни
Автор: Екип Varna24.bg 15:42 / 27.02.2021Коментари (1)5473
©
Естрадните легенди Силвия Кацарова и Камелия Тодорова са сменили най-много имена по време на кариерите си, пише "Телеграф“. "Навремето, когато се роди бебе, събирали орисници - стари и мъдри жени. Всяка дава послание към вселената и кодирана на практика съдбата на това бебе. Една ме е кръстила Седае,  което означава зов, друга ме нарекла Силвер - така се обръщаше майка ми към мен. В консерваторията ми казваха Санди. Силвия станах при смяната на имената при възродителния процес", разказа Силвия Кацарова от LZ.

Когато бяга от България през 1983 година Камелия Тодорова е записана в италианския си паспорт като Лилия Маранни. Преди да се омъжи за мениджъра Майкъл Кунстман Камелия Тодорова има още един брак и в един от филмите е представена като Камелия Оливер - по фамилията на тогавашния й съпруг.

В Германия Кичка Бодурова пробива като Кита Борова, а десетина години по-късно. през 90-те. когато се мести в Америка се подвизава като Кей Би. Почти никой от почитателите й обаче не знае, че първото име с което я наричат всъщност е Красимира. Почти веднага след раждането й то е сменено след скандал с една от бабите. Бъдещата певица е наречена от родителите си на баба си Кица, която трябвало да я отглежда. "Аз Красимира няма да гледам.  Ако ще се казва така си я гледайте вие“, изрепчила се наперената баба. Така майката и бащата на изпълнителката угодили на възрастната жена.

Детелина е името, което майката на Мая Нешкова  планирала да даде на бъдещата музикална звезда. Любимката на няколко поколения обаче дошла с името си и родителите променили решението. Така изпълнителката на евъргрийна "Честит рожден ден“ на първи май има двоен празник, тъй като тогава отбелязва и именния си ден. На същата дата певицата сключва  граждански брак с композитора Кирил Икономов.

Финалистката от "Гласът на България“, която се превърна в сензация с групата си "Керана и космонавтите“, всъщност се казва Юлия Йорданова. Керана се е казвала нейната прабаба. Юлия избрала това име, за да се съхрани от известността и това, което идва покрай нея. Керана  е женският вариант на името Кирил, което означава господар.

Връзка с космоса има вече актрисата Елен Колева. Като енергитик тя ще се подвизава с името Елена Калева. Елена всъщност е рожденото й име , но когато започнала да пробива в родния шоубизнес махнала последната буква, за да бъде по-запомнящо се.

Другата известна дама в светските среди пък носи името на българския цар Ивайло. Първоначално родителите на най-известния мъж в женски дрехи у нас Елза Парини мислили да го кръстят Радослав, но брат му бил впечатлен от историята на царя свинар, за когото учили по история и настоял брат му да се казва Ивайло. В зората на демокрацията през далечната 1996 година се ражда и псевдонимът му Елза Парини, който произлиза от Лъвицата Елза.

Фолк певицата Димана не харесва рожденото си име Димитричка.  Дълго време обмисля да го смени с  псевдонима, но и до днес в личните си документи е записана като Димитричка.

С конкурс е избрано и името на още една пайнерка. Докато беше в конкурентната музикална компания "Ара“ Ваня Стоянова от ямболското село Бояново се подвизаваше като Ванеса, което бе запазено име на продуцентите. При преминаване в димитровградския гигант тя вече еМалката. 

Ослепителната Емануела идва на бял свят с името Емилия.



Още по темата: общо новини по темата: 2879
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/480 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А арестанта милионер Ветко Арабаджиев всъщност е Вълчо,но не си харесва името от родителите си.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: