Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Димитър Байрактаров: Казаха ми да лъжа хората, че гласуват за мен, докато всъщност избират Сидеров
Автор: Екип Varna24.bg 10:21 / 17.02.2017Коментари (3)1007
©
Беше ми съобщено, че ще бъда втори след Волен Сидеров, защото той е силно неодобряван. Тоест трябваше да изляза и да лъжа хората, че гласуват за мен, докато всъщност избират него. Моят морал не ми го позволява. 

Това заяви в ексклузивно интервю за Burgas24.bg депутатът от 43-ото народно събрание Димитър Байрактаров. Както вече съобщихме, в началото на тази седмица той хвърли "патриотите" в смут, напускайки със скандал и с обяснението, че "нещата там са много гнили". Какво искаше да каже с тези думи - Байрактаров се съгласи да разясни.

- Г-н Байрактаров, какво ще отговорите на тези, които биха Ви обвинили, че сте взели пари от някого, за да буните духовете в Патриотичния фронт?

- Не се притеснявам, защото първо няма кой да дойде и да ми даде пари. Такива желаещи, за огромно съжаление, няма. Това ми звучи толкова смехотворно, че даже не знам как да го коментирам. Аз съм си казал нещата както са си - нима не е ясно, че лидерите на Атака са публично компрометирани лица? Нима цяла България не беше свидетел на техните своеволия, на техните самопризнания в съда? Мога ли аз да застана с името си, когато на мен ми беше съобщено, че ще бъда втори след Сидеров, понеже той е "много неодобряван". Затова аз трябваше да водя кампанията като човек, когото хората харесват. Да изляза и да лъжа хората, че гласуват за мен, докато всъщност избират Сидеров. Моят морал и моята ценностна система категорично не ми позволяват да приема такава роля.

- Какво Ви накара да вземете окончателно това решение?


- Още когато се създаваше т.нар. коалиция Обединени патриоти, заявих пред ръководството, че съм категорично против да се обединяваме с партия Атака. Но се направи едно разширено събрание на целия актив на партията, на което бе решено, че обединение може да се направи, само и единствено, ако лидерите на Атака не участват в него. И какво излиза сега - че хората са били излъгани и никой не им иска мнението относно подредбата на кандидат-депутатските листи. За да бъде сигурен Валери Симеонов, да не би нещо да стане, се е сложил водач на две листи. Чисто патриотично. Лидерът на ВМРО - също... за да не се обърка нещо.

- Валери Симеонов на няколко пъти се закани "да се разприказва за Вас". Това притеснява ли Ви?

- Изобщо не съм притеснен. Тази форма на заплаха потвърждава думите ми, че напускането ми на тази партия и коалиция е въпрос на морал. А Валери Симеонов го съветвам веднага да започне да говори, но да не забравя, че носи отговорност за думите си.

- След като обявихте решението си, някой от "патриотите" свърза ли се с Вас?

- От ВМРО ми звънят непрекъснато. Телефонът ми е запален от хора, които изразяват своята подкрепа за достойната постъпка. Звънят ми хора от цяла България - изключително възмутени и ми предлагат подкрепа. 

- Допреди няколко месеца бяхте противник на мажоритарния вот, сега излизате като мажоритарен кандидат...

- Продължавам да съм противник, не приемам начина, предложен от "Шоуто на Слави". За да се регистрира една партия за участие в изборите, трябва да представи 2500 подписа от цялата страна, с които ще регистрира примерно 500 кандидати. Тоест по 5 подписа на кандидат. А един независим кандидат трябва сам да събере 1000 подписа от района, в който живее, за да има право да се кандидатира. Виждате, каква неравнопоставеност е създадена. Но това го отдавам по-скоро на неопитност, отколкото на някакви задкулисни игри. Аз виждам въпреки огромната подкрепа, колко трудно се събират подписите. В инициативния комитет се разкъсват, за което им благодаря. Вече са събрали около 500 подписа, но и времето е твърде кратко. 

- Ако не се преборите за мажоритарен вот, това ще означава ли край на политическата Ви кариера?

- С това животът не свършва в крайна сметка. Целта на живота ми не е била да правя непременно политическа кариера. Аз съм човек с професия и образование. Ще си намеря работа и животът продължава. Освен това ще имам повече време за семейството си, ще си отстоявам гражданската позиция... Но това би означавало, че нашето общество, след като не може да се вдигне, да издигне един мажоритарен кандидат, то самото е преборено и не може да се справи със статуквото. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.02.2017 г.
+1
 
 
МНОГО САЙАЛИАВАМ ЗА Г-Н БАИРАКТАРОВ,ЦХОВЕК С ГОЛИАМО ДОСТОИНСТВО
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2017 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: