Димитър Манолов: Намеренията на бъдещото правителство е да съкрати 30 000 души

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:03 / 07.12.2021
819
Намеренията на бъдещото правителство да съкрати 30 000 души от администрацията, са наивни и дълбоко неверни. Как ще стане това, след като те създават нови две министерство, с нова администрация, която тепърва ще се разраства.

Този въпрос зададе по Нова ТВ лидерът на "Подкрепа“ Димитър Манолов. Според него официално по щат 146 000 са работещите в централните и местните администрации в страната.

Реалното заетите места пък са с 15 000 по-малко.

Ако ги съкратят с 30 000 души, то те трябва да ги закрият. Някои от агенциите, които работят на терен просто няма да могат да си вършат работата, защото не е им достигат хора, посочи Манолов.

Според него има цели администрации, които могат да изчезнат, но партийните синекури няма да изчезнат след такава реформа. Той смята, че целта на новата власт е да се смени партийната клиентела, това е замисълът.

Инак целите са добри, да се подобрят услугите, да станат по-прозрачни, да не се губи времето на гражданите и т.н., но въпросът е как ще се случи всичко това Ако го направят с левия крак ще има протести и съпротива отвътре, предупреди синдикалистът.

"Трябва да си зададем въпроса защо се прави подобно нещо? Има три ясни цели – да се освободи място за новата клиентела, за "нашите хора". Подобно нещо е правено и преди. На второ място – някои действия, които се плащат през бюджета, да бъдат аутсорсвани. Обикновено става дума за счетоводни и правни услуги. Третата цел е да бъде "нахранена тълпата", каза Манолов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет
Плугчиева: Има партиен асансьор, много е опасно
Любо Ганев: Хазартните компании подпомагат почти всеки спорт, тря...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).