Димов пред ВСС: Страдам от болест, която не ми дава много живот, не съм познавал Нотариуса. Искам името ми да бъде изчистено!

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
14:00 / 21.02.2024
1495
Искам да бъде изчистено името ми. Това, което се твърди от гръцки бизнесмени, не е вярно. Страдам от болест, която не ми дава много живот и искам името ми да бъде изчистено. Не съм говорил с никакви адвокати за имоти. Искам това да бъде изяснено. Опетнявайки моето име, се опетнява и името на институцията. Това каза апелативният прокурор на София Радослав Димов пред прокурорската колегия на ВСС, която го изслушва във връзка с Мартин Божанов - Нотариуса.  

Припомняме, че бившият районен прокурор на София Радослав Димов поиска изслушвания часове, след като изнудван от Мартин Божанов гръцки бизнесмен обяви, че чрез посредник магистратът предложил да оправи проблемите му с Нотариуса.

Анастасиос Дикос твърди, че прокурорът Димов се е обадил на техния адвокат Александър Червеняков и му казал - "във връзка с един проблем, който имаш с твои клиенти гърци, да се срещнем, за да видим как да го решим". Но тази среща била отказана.

"Познавам адвокат Червеняков го от базата ни в Бяла на морето. Не сме приятели, а познати. Не сме близки", посочи Димов, който отрече да е имал досег с други адвокати във връзка със слуачая.

На въпрос дали е познавал Мартин Божанов, Димов отрече. Само знаел за него, че е имотен измамник. "Лично не съм се запознавал с Нотариуса".

Запитан защо според него е замесено името му в случая с Мартин Божанов, той предполага, че някой употребява името на магистрат, за да се представи като велик и се злоупотребява. По думите му има всякакви юристи и колеги, а всичко е с цел извличане на някаква полза.

Радослав Димов в момента е шеф на Апелативната прокуратура в София. Той ръководеше районната прокуратура в София до 2019 г., когато беше назначен на по-високия пост. След Димов, първо временен, а след това и постоянен шеф стана Невена Зартова - името, на която също беше свързано с кръга Нотариуса.

Виж коментарите (0)

Още по темата (203):
20.05.2024 Апелативният прокурор на София подаде оставка
16.05.2024 Съюзът на съдиите с остра реакция към ВСС заради Нотариуса
24.04.2024 Кольо Парамов: На Бойко Рашков, и на други, ще им се наложи да станат от депутатското място и да отговарят за извършеното
19.04.2024 Калин Стоянов: Бившият директор на ГДБОП е имал контакт с Мартин Божанов
16.04.2024 Единствено Иван Гешев се яви в комисията за Нотариуса, Сарафов и Цацаров отново не дойдоха
16.04.2024 Втори опит за изслушване на Сарафов, Гешев и Цацаров по случая Нотариуса
Още новини от Национални новини:
Проверките за нелоялни практики при организираните туристически п...
Газов мегапроект застрашава Черно море
Бизнесмен: Положението е отчайващо, държавата е абдикирала
"Булгартрансгаз": Финализирана е успешно най-важната обществена п...
Назначиха извънредна проверка по случая с починалото 5-годишно де...
Финансистът и икономист д-р Войнов каза какво трябва да направим ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).