Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Директно от мавзолея на Хо Ши Мин в Ханой: Росен Желязков и парламентарната ни делегация на почит във Виетнам
Автор: Петя Кузева 09:33 / 06.01.2024Коментари (0)1304
Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него парламентарна делегация се радват на повече от специално отношение във Виетнам.

След като късно в петък вечерта председателят на българския парламент и депутатите бяха посрещнати като специални гости на летището в Ханой, в събота работният им ден започна в ранни зори.

С почести и специална церемония бяха посрещнати гостите от София, които посетиха мавзолея на президента Хо Ши Мин в Ханой. Желязков и депутатите разгледаха мемориалния комплекс и положиха венец в знак на почит към личността му, посветила живота си на борбата за национално освобождение на виетнамския народ.

Делегацията беше поканена и в любимата резиденция на Хо Ши Мин, разположена до езерото зад мавзолея, където президентът е работил и посрещал в неформална обстановка най-видните си гости. В къщата-музей са запазени последните книги, които лидерът е чел. Запазена и поддържана е стаята му за почивка, както и част от автентичния автопарк на видната особа и най-приближените му.

Хо Ши Мин е виетнамски комунистически революционер, който по-късно става министър-председател (1946 – 1955) и президент (1946 – 1969) на Демократична република Виетнам (Северен Виетнам). Родното му име е Нгуен Шин Кунг. Той е ключова фигура в основаването на Демократична република Виетнам през 1945 г., на Виетнамската народна армия и на Виет Конг по време на Виетнамската война.

Росен Желязков бе поканен да хвърли храна и на рибите в езерото пред резиденцията на Хо Ши Мин, като част от традицията за домакините. Председателят на Народното събрание остави и послание в книгата за гости.

По-рано през деня парламентарната делегация, водена от председателя на българския парламент, участва в официалната церемония по полагане на венец пред паметника на героите и мъчениците във виетнамската столица Ханой.

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, е на официално посещение в Социалистическа република Виетнам от 6 до 9 януари 2024 г. Визитата е по покана на председателя на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе. 

В първия ден от визитата си в страната делегацията да разговаря със секретаря на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Нин Бин и член на Централния комитет на партията Доан Мин Хуан, който посрещна Желязков и депутатите в провинция Нин Бин. 

В състава на делегацията са председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика Деница Сачева (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по отбрана Христо Гаджев (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по икономическа политика и иновации Хамид Хамид (ПГ на ДПС), председателят на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество Валентин Тончев (ПГ на ДПС), заместник-председателят на Комисията по културата и медиите и председател на Групата за приятелство България-Виетнам Стоян Михалев (ПГ "Продължаваме промяната – Демократична България“), заместник-председателят на Групата за приятелство България – Виетнам Борислав Гуцанов (ПГ "БСП за България“) и народният представител от групата Иво Русчев (ПГ "Възраждане“), както и депутатите Нели Димитрова (ПГ "Продължаваме промяната – Демократична България“), Цветан Предов (ПГ "Има такъв народ“), Ангел Георгиев (ПГ "Възраждане“) и Александър Вълчев (ПГ "Има такъв народ“). Кметът на Казанлък Галина Стоянова също е част от делегацията.




Още по темата: общо новини по темата: 1101
27.04.2024 »
27.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/184 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: