Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Директор на детска градина: Видеонаблюдението не влияе добре на учителите и децата
Автор: Екип Varna24.bg 12:40 / 10.10.2023Коментари (1)658
©
Видеонаблюдението не влияе добре на учителите и децата в детската градина. Това смята Таня Милорова, директор на столично детско учебно заведение. По думите й, има случаи, в които родител слага записващо устройство в дрехите или чантата на детето, докато е в градината. Когато родител сложи записващо устройство във вещите на детето си и го пусне на градина, то влияе на работата на целия персонал.

"Учителите не се чувстват добре, когато знаят, че непрекъснато са наблюдавани. Децата също не се чувстват добре. По врече на пандемията записвахме на видео открит урок, за да покажем на семействата как върви учебният процес. Децата се държаха много неестествено, защото знаеха, че ги записваме. Трябва да имаме предвид също, че при нормални леки конфликтни ситуации, в които едно дете се скара с друго, ако майката може да види това на камерата, вероятно ще защити автоматично своето дете", даде подробности по темата директорът.

По думите й, при съмнения от страна на родителите се явява силната роля на директора, който трябва да комуникира ежедневно и подробно с учителите, защото става дума за живи хора. "При съмнение за отклоняване от нормата на поведение директорът е този, който е длъжен да реагира. Не приемам твърдението, че изведнъж един учител в детска градина започва да се държи зле с децата. Има признаци, които трябва да се следят превантивно", категорична е Милорова.

Когато персоналът е добре настроен, когато екипът е добре подбран и родителите имат ежедневна връзка с учителите, а децата са усмихнати и доволни, това е показателно, че няма нужда от непрестанен контрол от страна на семейството относно ставащото в детската градина, каза Милорова. Тя добави, че в детската градина, която управлява, няма видеонаблюдение.

Случвало се е родители да искат да прегледсат видеозаписи от камерите в градината, свързани с откраднат портфейл, който те търсят, или с липсваща чанта. Желанието да се гледат записите обаче никога не е било свързано с проблем в отношенията между персонала и децата в градината.

"Забелязвам, че напоследък има доста тревожни родители. Доверието се печели с време и в началото е нормално те да имат притеснения, защото все още не ни познават. Провеждаме много разговори с тях, за да бъдат сигурни, че децата им в градината са в безопасност. Нормално е да успокоиш една тревожна майка, която за пръв път се разделя с детето си. Успокояващият момент настъпва с беседи, демонстрация на това какво се случва в градината", даде алтернатива на камерите Милорова.

"Нормално е в рамките на деня да пуснем снимки на децата до родителите им, за да са убедени, че денят протича нормално. Винаги обаче искаме първо съгласие от семействата да снимаме децата. Много гушкаме децата и това им действа чудесно. Ден след ден, с внимателното отношение към детето му, родителят става все по-спокоен", категорична бе директорът.

"Когато виждаме, че едно дете е много тревожно, се обаждаме на родителя да го вземе. Правим предварителни родителски срещи още преди началото на учебната година за да обясним на семействата как да подготвят децата си за есента“, обясни още Таня Милорова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Никой не обича да бъде следен! Нарушава комфорта и свободата да бъдеш себе си! Което 100% оказва влияние на ефективността! Особено с примитивнта техника на ведео наблюдението! Самата мисъл за него ти свива сърцито! Явно Дизайна е изостанал на светлинни години!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
България и Войната в Украйна
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: