Директорка и учителка в Пазарджик влязоха в схватка с подивели наркомани

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:51 / 01.03.2017
586
Не разправия, а физическа саморазправа с директорката на Професионалната гимназия по облекло в Пазарджик са имали подивелите наркомани, които подгониха учениците от училището. Двамата криминално проявени всячески се опитвали да влязат в сградата на учебното заведение, но директорката ги спряла. В училището няма бодигард, но по думите й на места, където има охрана, се случват къде-къде по-лоши неща.

"Не мога да кажа отвън на улицата какво се е случило, понеже беше междучасие и учениците закусваха остреща, но видях, че наши ученици тичат навътре, а след тях - неадекватните младежи. Реагирахме веднага, аз успях да задържа единия на двора, а една учителка да хване друг пред входа. Овладяхме ситуацията. Като дойдоха и други училите, те се уплашиха и избягаха.", разказва директорката Райна Денчева в ефира на bTV.

"Звъннахме веднага на 112 и знам, че вече хората са задържани. Те са провокирали нашите ученици, но те не са се поддали и са тръгнали към училището, за да търсят помощ от нас. Добре рaботим и знаем как да разпознаем кога децата ни са в риск. Ние нямаме охрана, защото бюджетът ни не го позволява, но при училища с охрана стават и по-страшни неща", добавя тя.

Преподавателката Мария Цанева, участвала в случая, изтъква: "С хигиенистката вкарахме децата. Директорката се бореше с единия, като го беше хванала за ръцете. Той искаше да влезе вътре, но тя не го пусна, беше като бодигард".


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).