Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Днес е професионалният празник на локомотивните машинисти
Автор: Екип Varna24.bg 11:31 / 19.09.2015Коментари (0)588
© Impact Press Group
Днес (19-и септември) е професионалният празник на локомотивните машинисти. От 1992 г. насам Денят на локомотивния машинист в Европа се отбелязва през третата събота на месец септември. Българският локомотивен персонал чества този празник от осемнадесет години.

Към момента в двете дружества на "Холдинг БДЖ" ЕАД ("БДЖ - Пътнически превози" ЕООД и "БДЖ - Товарни превози" ЕООД) работят 1 534 локомотивни машинисти и помощник-машинисти, които са възпитаници на Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" или на неговия предшественик - Полувисшия железопътен институт.

Българските локомотивни машинисти усъвършенстват периодично своята професионална квалификация чрез участие в различни курсове, организирани от Центъра за професионално обучение (ЦПО) към "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД. От началото на годината до момента ЦПО е организирал курсове и провел изпити за усъвършенстване и разширяване на професионалната квалификация на 293 машинисти и помощник-машинисти, а за други 81 обучени машинисти и помощник-машинисти предстои провеждането на изпити.

Към професията локомотивен машинист проявяват интерес и външни на железницата лица. През настоящата година 16 души са взели участие в курсове за помощник-машинисти, организирани от ЦПО, а за предстоящите курсове до края на 2015 г. са се записали 11 души.

От началото на 2015 г. до момента 45 машинисти са наградени от ръководствата на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД и "БДЖ - Товарни превози" ЕООД за проявен висок професионализъм, бдителност и навременни действия, благодарение на които са предотвратени железопътни инциденти и е опазен живота на пътниците и целостта на превозваните товари. По повод днешния Ден на локомотивния машинист в Европа ръководството на "Холдинг БДЖ" ЕАД ще връчи грамоти и парични награди на 30 локомотивни машинисти, работещи в дружествата за пътнически и товарни превози.

В своето обръщение към българските локомотивни машинисти по повод предстоящия професионален празник, изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД, Владимир Владимиров, благодари на локомотивния персонал за добрата работа, високия професионализъм и отговорното изпълнение на служебните задължения и поднася своите пожелания за здраве, лично щастие, безаварийна работа и професионално удовлетворение. "Редица са примерите за проявена бдителност и бързи реакции от страна на локомотивните машинисти и през тази година" казва Владимиров. "Работата на локомотивните бригади е свързана с изключително напрежение и най-вече с голямата отговорност за опазване на живота и здравето на стотици хора. Способността за бърза и точна преценка на ситуацията е от решаващо значение в работата на локомотивния машинист. Необходими са ежеминутна концентрация, бързи и адекватни реакции, физическа и психическа издръжливост. Уверен съм, че нашите локомотивни машинисти ще продължават да защитават достойнството на своята професия и ще бъдат пример за всички служители на железницата!" завършва поздравлението си към локомотивния персонал Владимир Владимиров.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: