До 10 г. затвор грозят полицай, взел подкуп от шофьор два пъти за една нощ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
16:48 / 02.06.2016
782
До 10 години затвор грозят полицай от Харманли, взел подкуп от един и същ шофьор два пъти за една нощ. Сумата е 70 лева, а шофьорът ще се отърве, тъй като е издал служителя на реда.

Късно през нощта двама мъже от село Българин тръгнали към Харманли на пазар. Шофьорът бил без книжка и почерпен. Двамата мъже обаче нямали късмет. В района на главен път Е-80 ги спрял полицейски патрул, съобщава Нова телевизия. Нередностите били констатирани, но полицаите нямали право да санкционират по Закона за движение по пътищата. Вместо да се обади на дежурния в полицейското управление, който да изпрати други униформени, старши полицаят си поискал 50 лева.

"След получаването на тази сума той разпорежда водачът, спътникът му и автомобилът да напусне незабавно град Харманли", обясни наблюдаващият прокурор Валентина Радева.

Указанието обаче не било спазено. Автомобилът не направил обратен завой и двамата отишли на пазар. Шофьорът бил взел пари назаем, за да напазарува и след като си бил платил подкупа, решил, че може да си позволи да посети магазина.

Малко по-късно колата била настигната на същия булевард, от същия патрул и случката се повторила, почти по същия начин.

"При тази втора среща полицейският служител получава като подкуп втора сума в размер на 20 лева и позволява автомобилът да отпътува от града безпрепятствено, като отново не уведомява оперативния дежурен за тази проверка", обясни прокурор Валентина Радева.

Пияният шофьор без книжка обаче решил, че е платил повече, отколкото трябва и подал сигнал на тел. 112. След дисциплинарно разследване подкупният полицай е отстранен от работа и предаден на прокуратурата.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Ето колко от българите нямат банкови сметки
На второ място в Европа: България е след Исландия по брой и дебит...
Звезда е в социалните мрежи, но не с пластичните си интервенции, ...
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...
Майката на оцелялата от катастрофата в Пловдив: Стана чудo!
Финансист: Пенсиите могат да бъдат увеличавани и с по-голям проце...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).