До 20 години затвор за мъжа, разстрелял красивата си жена в заведение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:32 / 27.10.2017
1591
Днес Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу Венцислав В. за извършено от него на 18 август 2017 г. убийство на съпругата му по начин и със средство, опасно за мнозина - престъпление по чл. 116 ал.1,т.6 вр. чл. 115 от НК. Материалите по делото влизат в съда само два месеца след извършване на деянието. Венцислав и съпругата му се намирали в трайно влошени взаимоотношения и живеели разделено. Тя полагала грижа за двете им малолетни деца.

Тъй като при срещите им Венцислав бил агресивен и отправял заплахи към нея, по молба на пострадалата спрямо съпругът й била издадена заповед за защита по реда на Закона за защита от домашно насилие. На 18 август 2017 г. пострадалата подала жалба в Районна прокуратура София (СРП), че съпругът й я притеснява, не спазва издадената от Софийски районния съд (СРС) заповед и тъй като притежавал огнестрелно оръжие, тя се притеснява за живота си.

В ранния следобед на същия ден пострадалата се намирала със своя приятелка в заведение в кв. "Лагера", когато към тях се приближил Венцислав. След поредно пререкание със съпругата си, той извадил пистолет и възпроизвел 5 изстрела. Проектилите попаднали в гръдната и коремна област на съпругата му и причини наранявания, несъвместими със живота.

Възпроизвеждането на изстрели в заведението застрашило живота и здравето на останалите клиенти в него, намиращи се в близост до масата на пострадалата. Венцислав е с мярка за неотклонение "задържане под стража" и ако бъде признат за виновен в извършеното убийство, би могъл да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. На Венцислав е повдигнато обвинение и за незаконно държане на огнестрелно оръжие - престъпление по чл. 339 от НК.


Виж коментарите (1)

Още по темата (4):
19.08.2017 Шокиращи подробности за убийството на красивата Елена в София
18.08.2017 Това е убитата красавица Елена
18.08.2017 Трагедията е огромна! Разстреляната пред десетки минувачи оставя две деца!
18.08.2017 Първи подробности за бруталния разстрел в столичния квартал "Лагера"!
Още новини от Национални новини:
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).