Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
До 6 години затвор очакват полицая, спипан с дрога в Кюстендил
Автор: Екип Varna24.bg 16:41 / 25.01.2023Коментари (0)667
© Фокус
До 6 години затвор очакват полицая, спипан с дрога в Кюстендил, предаде репортер на Агенция "Фокус“. Във връзка със случая по време на проведената специализирана полицейска операция за противодействие на криминалната престъпност и контрол на пътното движение, беше проведен брифинг на ръководството на ОД на МВР – Кюстендил и Районна прокуратура – Кюстендил. По време на брифинга стана ясно, че в хода на операцията е спрян за проверка лек автомобил, управляван от 32-годишен мъж от Кюстендил. Той е отказал да му бъде направен тест за употреба на наркотични вещества и алкохол.

"По време на проверката е установен, че е служител на МВР в столична структура. Колегите извикват дежурен следовател, за продължаване на проверката“, каза директорът на ОДМВР – Кюстендил,  старши комисар Тодор Петров.  

Говорителят на Районна прокуратура – Кюстендил Галина Димитрова уточни, че по време на проверката е установено, че служителят на МВР държи наркотични вещества. Извършени са действия по претърсване и изземване в лекия автомобил, управляван от мъжа. Намерени са пет обекта, три от тях, след извършване на полеви наркотест, реагират на марихуана и метаамфетамини. След тези процесуално-следвани действия, са извършени действия в жилището, обитавано от служителя на МВР- Там също е намерено количество марихуана, открити са електронна везна и мелница. Започнато е досъдебно производство, дадени са и съответните указания от страна на прокуратура. Лицето е задържано за 24 часа по закона за МВР, материалите са изпратени в Районна прокуратура и са внесени в Районен съд – Кюстендил за одобрение.

 "Служителят не е осъждан за престъпления от общ характер. Той е отказал да даден проба за алкохол и за употреба на наркотични вещества. В близкия час, към него е предявено обвинение за държане на високорискови вещества. Предвижда се наказание по НК глоба от 2 до 10 хил. лв. и затвор от 1 до 6 години“, каза Галина Димитрова. Следствието продължава.

"МВР остава напълно безкомпромисно към всяко едно лице, което извършва престъпления от общ характер, независимо дали е служител или не на МВР. Продължава политиката на министъра на МВР за пълно изчистване на системата на МВР от всякакви служители, които уронват престижа на институцията“, каза старши комисар Тодор Петров.  

Задържаният служител е в системата на МВР от 2013, но не е работил в Кюстендил. При проверката той не е споделил, че е служител на МВР, а по-късно е заявил, че е такъв. В момента на проверка не е бил на работа. Тепърва ще се установява дали е държал наркотика с цел разпространение. Мъжът е пътувал сам в лекия автомобил.

Задържаният е освободен под гаранция от 5 хиляди лева.

Венцеслав ИЛЧЕВ


Брифинг на ОД на МВР и Районна прокуратура – Кюстендил








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: