До часове: Времето рязко се променя, но към по-лошо

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
19:43 / 13.02.2024
2292
През нощта срещу сряда ще преобладава облачно време, над Централна Стара планина и над Западна България ще завали дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, а с него ще прониква и по-студен въздух. Такава е прогнозата на синоптиците от Meteo Balkans.

Със застудяването валежите над 900-1100 метра надморска височина ще се примесват и от сняг. Към сутринта границата между дъжд и сняг ще се понижи под 800 метра, ще има условия и за заледявания на проходите Витиня и Петрохан!

Минималните температури ще са между 3°С до плюс 5°С. В котловинните полета и планинските райони ще са по-ниски - до 2-3°С. Малко по-високи, по Черноморието - до 7-8°С

През деня в сряда валежите над Западна и Централна България, ще спират, а облачността постепенно ще се разкъсва. Без валежи ще се задържи над Източна България. Ще продължи да духа умерен северозападен вятър, но привечер ще стихне. 

Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 7° и 9°С. По-високи в Дунавската равнина и Горнотракийската низина  - до 10°С-13°С.

Времето в София

През нощта срещу сряда очакват се и валежи от дъжд. След полунощ са възможни и слаби валежи от сняг над крайните южни квартали.Очакваните минимални температури са 2-3°С. Дневните температури ще се повишат и ще са до 7-8°С. През деня ще е предимно облачно. Късно след обяд облачността ще се разкъсва. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. 

Времето по планините 

През нощта срещу сряда ще преобладава облачно време. Ще духа умерен до бурен  северозападен вятър. Максималните температури на височина 1200 метра ще достигнат стойности между плюс 0°С, а на 2000 метра - около минус 5°С.Почти през целя ден ще превалява слаб дъжд, като по-значителни ще са над Централна Стара планина. Над 900-1100 метра надморска височина валежите ще са от сняг. Подобрение на времето очакваме към края на деня. 

Времето по Черноморието:

Ще преобладава променлива облачност, но без валежи. След обяд  облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°.

Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

Не се очакват замърсявания.

Пътна информация:

Ще има условия и за заледявания на проходите Витиня и Петрохан !

Времето на Балканите 

През следващите часове времето на Балканите ще е предимно облачно - с валежи от дъжд, главно над Динарските планини и Карпатите. Подобряване на времето, и с повече слънчеви часове, очакваме над Западните Балкани.

Виж коментарите (1)

Още по темата (480):
05.05.2024 Кметът на Банско: Развитието на България като ски дестинация трябва да е държавен приоритет
21.04.2024 Снегът отново е тук! Вали и натрупва на прохода Петрохан
17.04.2024 Отбелязваме ръст от 29% на туристи от Турция
04.04.2024 Ето кои бяха най-посещаваните туристически дестинации у нас през зимния
сезон
24.03.2024 Не е за вярване, но снегът е все по-близо до България
20.03.2024 Над 320 хил. българи получиха помощ от държавата, вижте за какво
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).