До дни хлябът ще поскъпне с 20% в една област в страната, ето в коя

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:53 / 05.01.2022
822
Скок на цените на хлебните изделия в Благоевград - очаква се той да поскъпне поне с 20% през следващите дни. В един от обектите на хлебопроизводителя Димитър Бакалов преди година са работели 17 души. Днес те вече са четирима, а причината е поскъпването на консумативите и сметките. Поради това се налага и поредното увеличение на цената на хляба.

"Хлебните изделия винаги се вдигат с от 5 до 10%. Никога, поне в последните години не сме ги вдигали с голяма разлика, но лошото е, че всички контри отиват за сметка на производителя. Понеже когато се вдигат олиото, захарта, солта или което и да е, то се вдига с 20-30%, обаче в една закуска или един хляб отива много малък грамаж и това означава, че не може винаги да нагодиш цената с процентното увеличение", обясни Бакалов пред БНТ.

От лятото досега цените постоянно вървят нагоре, подчерта хлебопроизводителят. Вдигането не електроенергията се усеща най-силно и може да не доведе до фалити, но ще доведе до затваряне на фирмите, които ще чакат по-добър момент, за да не работят на загуба.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).