До края на седмицата подписваме споразуменията за отстъпка в цената на руския газ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
08:53 / 17.05.2012
1099
Допълнителните споразумения за договорената отстъпка от 11,1 % ще бъдат подписани до края на тази седмица. Това се договориха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и президентът на "Газпром" Алексей Милер. Намалението на цената на природния газ ще влезе в сила със задна дата от 1 април.

До 15 юни ще бъдат сформирани работни групи, които ще започнат работа по изготвянето на параметрите за новия газов договор. Министър Добрев и президентът на "Газпром" Алексей Милер обсъдиха и строителството на проекта "Южен поток".

Планът за реализирането на проекта се изпълнява в съответствие с обявения график. Отбелязано бе и успешното провеждане на търг за избор на подизпълнител на дейностите, свързани с териториалното планиране, оценката върху околната среда и подготовката на проектната документация на българския участък от газопровода "Южен поток". На срещата присъства и изпълнителният директор на ,,Булгаргаз‘‘ Димитър Гогов.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Борисов от Русе: Докато сме ГЕРБ и аз, ние няма да пратим войник ...
Специализиран екип от ВМС беше активиран заради дрон, открит в ра...
Националният "Поход за Семейството" ще се проведе в София, Пловди...
"Ел Би Булгарикум" с ново ръководство
Борисов: Оставих милиарди левове, сега парите ги няма
НИМХ с предупреждение: Първа степен на опасност от дъжд, градушки...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).