До сряда циганско лято, после идва студ и дъжд

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:56 / 20.10.2014
560
Днес над страната ще е слънчево, преди обяд на места в низините - с намалена видимост. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина - до умерен западен вятър.

Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 18° - 23°, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Над Черноморието ще бъде слънчево. 

Максималните температури ще са 17° - 19°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода ще бъде 18° - 19°.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 10°. 

Във вторник ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - умерен западен вятър. Ще бъде топло с максимални температури между 21° и 26°. 

В сряда от запад-югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява и до края на деня на места в западните и южните райони ще превали дъжд. 

През по-голямата част от деня ще продължи да духа юг-югозападен вятър и ще е все още топло, но към вечерта вятърът ще започне да се ориентира от северозапад, ще се усили и с него в страната ще започне да нахлува студен въздух. В четвъртък ще бъде облачно с повсеместни, на места интензивни валежи.

В сутрешните часове по високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг. С умерени и силни северозападните ветрове ще продължи да нахлува студен въздух и температурите рязко и чувствително ще се понижат. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 7° и 12°.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
"Алфа Рисърч": ГЕРБ-СДС с убедителна преднина, битка за второто м...
ЦИК: Изборните протоколи са елементарни за попълване
Синдикалист: 80-годишни карат линейки, млади лекари взимат по 250...
Томислав Дончев за изборите: Вторите и третите трябва да подкрепя...
Асен Василев загуби делото, което водеше срещу Делян Добрев за 25...
49-годишен служител на БДЖ е задържаният за случая със срязаните ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).