Доблестна постъпка! Трима младежи спасиха възрастна жена от измръзване

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:48 / 27.01.2019
1403
Трима младежи спасиха възрастна жена от измръзване,съобщава Нова тв. Тя се заблудила и се изгубила посред нощ в покрайнините на панагюрското село Оборище. За доблестната постъпка на момчетата разказа кметът на село Оборище Милко Ангелов, който е убеден, че без тях бабата е щяла да загине.

Делчо и Цветан заедно с още един техен  приятел решили посред нощ да се разходят с автомобила из селото. В края на Оборище забелязали самотно вървяща възрастна жена, наметната с одеяло вместо връхна дреха. Усъмнили се, че нещо не е наред и я последвали.

"Стори ни се подозрителна. Стара жена в 23.30 часа вечерта с одеяло, наметнала отгоре на гърба си и обикаля сама. Почнахме да караме по нея.  Спрях да си налея вода, жената идваше отпред и докато наливах вода тя клекна до колата. Явно много беше измръзнала и даже като я качихме в колата тя едва говореше", споделя Делчо Михов.

Навън бил адски студ, а в този район скитат и диви хищници, особено в полето, към където се насочила жената, разказват младежите.

"-7,-8 там някъде. Жената беше толкова измръзнала, че не знаеше как се казва дори. Не можеше да се ориентира, нищо. Говореше несвързани работи. Попитахме къде трябва да иде, тя не можа да обясни, не можа да реагира", разказва Цветан Ралчев.

83-годишната жена дори не казала името си. Младежите я качили в колата на топло и се обади на кмета.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).