Добра новина за България от конгреса на ЕНП: Австрийците гласуваха "За" манифеста за присъединяването ни с Румъния към Шенген

Автор: Петя Кузева
Коментари (1)
10:37 / 07.03.2024
1419
Румънският евродепутат Зигфрид Мурешан обяви радостната новина, че австрийската делегация на конгреса на ЕНП в Букурещ в крайна сметка не е гласувала против изборния манифест, който призовава за присъединяване на Румъния към Шенгенското пространство възможно най-скоро, информира News.ro.

Австрийската делегация този път не гласува против предизборния манифест на ЕНП, който призовава за възможно най-скорошно присъединяване на Румъния към Шенгенското пространство, и манифестът беше приет единодушно.

"Това гласуване показва, че задънената улица е преодоляна и че дори и да има трудности, ние ще ги преодолеем и ще постигнем пълното присъединяване на Румъния към Шенгенското пространство", добави либералът.

"Изненада на конгреса на Европейската народна партия в Букурещ. Австрийската делегация не гласува против предизборния манифест на Европейската народна партия, който призовава за възможно най-скорошно присъединяване на Румъния към Шенгенското пространство. Манифестът е приет единодушно. Това гласуване показва, че задънената улица е преодоляна и че дори и да имаше трудности, ние ще ги преодолеем и ще постигнем пълно присъединяване на Румъния към Шенгенското пространство", написа Зигфрид Мурешан във "Фейсбук".

Евродепутатът от ЕНП добави, че предизборният манифест ще формира основата на политическата програма на Националлибералната партия. "Гласуваният по-рано предизборен манифест, който ще формира основата на политическата програма на Националлибералната партия, включва следния параграф: "Нуждаем се от пълно приемане на България и Румъния в Шенгенското пространство, като премахнем не само въздушния и морския контрол, но също така граничните контроли кацат възможно най-скоро", добави Мурешан.

Виж коментарите (1)

Още по темата (530):
09.05.2024 Румен Радев: Отварянето на България към Шенген по въздух и море, колкото беше положително, толкова има и отрицателни аспекти
08.05.2024 Вече има 6 случая на изведени деца от страната без съгласието на другия
родител
19.04.2024 Еврокомисарят по вътрешни работи Илва Йохансон посети ГКПП "Аерогара София"
18.04.2024 Еврокомисар Йохансон: Напълно готови сте за Шенген, няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
18.04.2024 Марк Рюте: Неприемливо е България да не е член на Шенген и по суша
18.04.2024 Николай Рашков: Ако полетът ви бъде отменен - ще получите храна и вода, но много шофьори по границите имат ужасни битови условия и никой не се интересува!
Още новини от Национални новини:
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Призовават като обвиняем собственикът на оръжието, с което синът ...
Призовават като обвиняем собственикът на оръжието, с което синът ...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми си отиде за истината, така че ни...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...
Лекар: Съвременната ваксина срещу коклюш е нетрайна, затова има б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).