Добрата новина: МВР даде благодарствени грамоти за доблестна постъпка на 3 момичета

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:02 / 27.04.2018
2568
Гергана Димитрова, Пламена Христова и Виктория Филипова, разхождайки се по главната улица на Търговище, в близост до основно училище "Христо Ботев“ забелязали паднал портфейл, и без колебание го занесли в полицията. В него имало 225 лева и лични документи, по които полицейските служители се свързали със собственика им – 19-годишен младеж от търговищко село. Благодарение на светкавичната реакция на трите момичета той получил вещите си доста бързо след изгубването им.

Гергана и Пламена са осмокласнички, а Виктория е ученичка в седми клас. Учат в три различни училища, но са приятелки от години. И трите момичета са доброволци в младежката организация на БЧК-Търговище. По покана на директора  на ОДМВР-Търговище старши комисар Николай Ненков те гостуваха в дирекцията. Старши комисар Ненков изрази признателност за достойната им постъпка и заяви, че тя е чудесен пример за гражданско поведение както за връстниците им, така и за възрастните им. В знак на благодарност той им връчи почетни грамоти. Момичетата споделиха, че и за миг не са се поколебали да предадат парите в полицията, защото такъв е примерът от родителите им.

Благодарствени адреси от името на ръководството на ОД МВР-Търговище са изпратени до директорите на училищата, чиито възпитаници са трите момичета – I СУ “Св. Седмочисленици“, II СУ "Проф. Никола Маринов“ и I ОУ "Хр. Ботев“ в Търговище.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет
Плугчиева: Има партиен асансьор, много е опасно
Любо Ганев: Хазартните компании подпомагат почти всеки спорт, тря...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).