Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Добрата новина: Събраха обявената сума за лъчезарната Божидара! Ето какво следва
Автор: Екип Varna24.bg 16:57 / 01.06.2022Коментари (0)1368
©
50-те хиляди лева, които са нужни за спешното лечение на 27-годишната Божидара Павлова от град Божурище, бяха събрани с помощта на дарители.

Младото момиче, което преди 14 години преминава успешно трансплантация на бъбрек, но през последните дни състоянието й рязко се влошава.

Преди дни Божидара е настанена в столична болница, където лекари установяват, че има остро влошаване на бъбречната функция и различни показатели са със завишени стойности. Пред лекарите младото момиче изявява желание лечението й да продължи в турска клиника. Затова и в най-кратки срокове трябваше да бъдат събрани 50 000 лева. Българинът за пореден път доказа, че е добър човек, и за малко повече от денонощие сумата беше осигурена по сметка, съобщава "България днес".

"Състоянието ми се влошава за часове и най-общо в момента само се надяваме да издържа до края на другата седмица. Трансплантираният ми бъбрек се влоши рязко и не ми остави време за реакция", изрича смразяващите слова Павлова, която се сблъсква с трудностите в живота още от невръстно дете.

През март 2008 г. 12-годишната тогава Божидара е успешно трансплантирана в детска болница в Москва. Операцията е заплатена изцяло от дарения и момичето и близките й се обнадеждават, че животът ще продължи нормално. Преди години историята на Божидара трогна мнозина, когато стана ясно, че институции бавят трансплантацията на момичето. Документацията беше готова, но дълго време чакаше буквално само за един подпис.

В началото на седмицата Божидара е активна в социалните мрежи, където съобщава за набирането на средствата и разкриването на дарителски сметки. След това изчезва, което силно притеснява нейни приятели и познати, които питат за актуална информация около нейното състояние.

Божидара е завършила право в Софийския университет, а хора, които я познават в личен и професионален план, я описват като лъчезарен млад човек. Въпреки че сумата от 50 000 лева е събрана, няма да е изключено в бъдещ момент да има нужда от още средства за лечението. Желаем й бързо и пълно възстановяване!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: