Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Добри хора помогнаха на момче, расло в социална институция, да сбъдне една мечта
Автор: Пламена Николова 09:47 / 21.01.2021Коментари (0)1308
© Varna24.bg
Добри хора помогнаха на момче, расло в социална институция, да сбъдне една мечта, научи Varna24.bg

Информацията сподели с медията ни Слави Михайлов, председател на Сдружението на сираците в България. Той постави въпроса накъде отиват след като завършат средното си образование възпитаниците от социалните институции? Публикуваме писмото му без редакторска намеса:

"Трябва да се замислим на къде отиват ничиите деца, отгледани в социалните институции в страната, които нямат дом, нямат близки и родинини и тепърва им предстои да се сблъскат сами с живота? Това е въпрос, който е важно месеци преди напускането им на социалния център да си зададем и да търсим отговори за да могат тези младежи и девойки да имат един по – успешен старт в самостоятелният им начин на живот. Стотици са примерите през годините на неуспелите момичета и момчета, които не могат да се реализират пълноценно!

Националното сдружение на сираците в България в лицето на Председателя на Сдружението Слави Михайлов води интензивни разговори с ръководителите на Центрове за настаняване от семеен тип, които тепърва ще трябва да изпратят възпитаници, отгледани и възпитавани в ръководените от тях институции. Такъв е примерът и на 19 годишния младеж Огнян Михайлов от ЦНСТ "Слънце“ град Каспичан, обл. Шумен. Младежът през месец май ще завърши успешно средното си образование в СУ "Панайот Волов“ град Каспичан и след абитуриентския си бал ще трябва да напусне социалната институция. От проведените разговори с Огнян разбираме, че той има желание сега докато е в ЦНСТ да завърши шофьорски курсове, което ще му даде възможност да бъде още по – успешен при намирането си на работа освен средното образование, което ще придобие. Огромното желание на Огнян е да остане в Каспичан и там да се реализира. Причина за желанието му да остане в малкия град е средата, в която е отраснал и отгледан и това, че има по – малък брат и сестра, които също са настанени за отглеждане в Центъра за настаняване от семеен тип, където в момента пребивава, както и приятели и добра среда с която да общува.

Важно е да се отбележи, че между него и по – малките му брат и сестра има силна емоционална връзка и са превързани един към друг. Добри хора, тук е моментът да Ви помоля горещо заедно да се обединим и да помогнем на един младеж да има ясен път в самостоятелния му начин на живота. Молим Ви горещо да помогнете на първо време със средства необходими за започването на шофьорски курс на младежа сега, още докато е в социалния център, молим горещо Ръководството на община Каспичан да окаже съдействие и подкрепа, чрез осигуряването на общинско жилище, където да живее Огнян Михайлов.

Силно се надяваме момчето да започне работа в голямо предприятие в града за производство на фаянс за да може да посреща нуждите си като наем, режийни разходи, храна и най – важното да е близо до своите брат и сестра за да не се прекъсва силната емоционална връзка между тях. Имам уверението на Екипът на Центъра в лицето на Директорката г-жа Виолета Иванова, че полагат неимоверни усилия момчето да не остане на улицата и от морална гледна точка ще му бъде оказана всякаква подкрепа според възможностите да може да има успешен старт в живота. Всеки, който може да помогне със средства на Огнян Михайлов за шофьорските курсове и за средства за първите стъпки в живота може да се свърже лично с Директорката на Центъра г-жа Виолета Иванова на телефон 0895/706040. Вярваме, че доброто го има в нас и ще допринесем с общи усилия съдбата на един младеж да тръгне към по – добро!"

Дни след като изпрати писмото си до Varna24.bg, Слави сподели и добрата новина. 

"Директорката на ЦНСТ г-жа Виолета Иванова е направила постъпки към община Каспичан с молба да бъде настанен възпитаникът и в общинско жилище. Силно се надяваме, че община Каспичан ще помогне според възможностите си!

С подкрепата на Цветелина Дочева и Спортен клуб по бокс град Шумен и Автошкола "Ангелов 2012" ЕООД, град Шумен в началото на месец февруари 2021г. Огнян Михайлов ще бъде включен за започване на шофьорски курс, благодарение на тези добри хора с големи сърца.

Пътуването на Огнян от Каспичан до Шумен и обратно по - време на провеждането на курса е осигурено безплатно благодарение на партньорите ни "БДЖ Пътнически превози" ЕООД, които се отзоваха на молбата за съдействие отправена от Директора на ЦНСТ "Слънце" град Каспичан. Така една мечта да завърши курс за шофьор става реалност благодарение на Вас добри хора! Информираме Ви, че набирането на средства за Огнян продължава за да се съберат достатъчно, които ще се използват за нужди в първите му стъпки от живота.

Не на последно място искаме да благодарим на всички Вас добри хора, че подкрепяте и помагате едно момче, лишено от родителска грижа да има успешен старт в живота!

БЛАГОДАРИМ ВИ!", написа Слави Михайлов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: