Добротата на хората не подмина изстрадалия дядо Васил

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
17:29 / 17.03.2017
1074
Много българи от страната и живеещи в чужбина се обединиха в помощ на 73-годишния Васил Анастасовот карловското село Кърнаре. Историята на възрастния човек, който няма 1900 лева за поставяне на "златен" пирон в тежко счупения му ляв крак, трогна много хора. Някои от тях дори отидоха до кметството в селото, за да оставят пари за дядо Васил и да му пожелаят скорошно оздравяване.

"В кметството дойде младеж, който остави 40 лева, като пожела да се съберат по-скоро парите и дядото да бъде опериран. Дори ни каза: "Хората нямат много пари, но малко по малко сумата ще се събере", разказа секретарката на кмета на село Кърнаре Боньо Бонев - Благовесна. Самият кмет пък получил обаждания от Англия и Германия.

"Обади ми се един мъж - Божидар Младенов от Англия, който ми каза, че ще изпрати средства за дядо Васил. Друго едно момиче ми звъня от Германия и каза, че там били доста голяма група българи. Тя ми каза, че ще съберат хубава сума и ще ни я пратят. От България поне 7-8 човека до обяд в петък ми се обадиха и всички искат да помогнат на дядо Васил да отиде да се оперира и да се възстанови", каза кметът на село Кърнаре.

Васил Анастасов пострадал на 2 март, когато по обяд се качил на бояджийска стълба, за да си подреже астмата в двора. Получил инсулт и паднал много лошо от стълбата. Счупил си левия крак в областта на ябълката и бил закаран с линейка в болница. Тъй като касата не покривала стойността на пирона, който лекарите трябвало да му сложат, а дядото нямал пари за операцията, бил върнат у дома.

Допреди буквално часове дядо Васил нямаше банкова сметка, по която да се превеждат дарения за операцията му. Кметът на село Кърнаре Боньо Бонев днес следобед е открил банкова сметка на името на Васил Серафимов Атанасов:

G21FINV91502016974680
BIC - FINVBGSF от чужбина
ПИБ- Карлово
Васил Серафимов Анастасов



Източник: Монитор

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика катастрофа в Казанлък, има пострадали
Калин Стоянов: Зарадвахме отново децата от Националната благотвор...
Управителят на НЗОК Момчил Мавров ще съди Лена Бориславова
Бивш енергиен министър за "Боташ": Обвинявам депутатите в лъжа, м...
Проф. Чорбанов: Ваксината срещу коклюш, която се поставяше до 201...
Устойчив туристически сезон по Северното Черноморие очаква служеб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).