Доброволци продължават с издирването на 12-годишния Александър

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:24 / 15.11.2022
574
Доброволци от Перник и други райони на страната за поредна вечер се събраха, за да търсят 12-годишния Александър. Те обхождат най-големия пернишки квартал "Изток". Екипи ще има и на язовир "Студена", както и в селата Люлин, Голямо и Мало Бучино и гр. Банкя. По-късно тази вечер ще бъдат и в централна градска част, каза председателят на Българския студентски съюз Станислав Фердов. 

По думите му от петък вечерта до този момент над 9000 доброволци са участвали в мащабната издирвателна акция, а териториалният ѝ обхват се е увеличил. Освен жители на областта, в доброволните формирования има хора и от други райони на страната, сред които София, Пловдив, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна, Благоевград, Монтана, съобщава Darik.

Фердов припомни, че всеки доброволец, който желае да се включи в обходите, трябва да вземе със себе си светлоотразителна жилетка, заредени фенер и телефон. Хората с лични автомобили предварително предоставят регистрационен номер и телефон за връзка с цел лична сигурност. 

Пловдивчанинът Константин Георгиев разказа, че идва за първи път и има голямо желание да помогне. Самият той има дете и съчувства на родителите. Перничанката Йоана Джамалова е тук от първия ден. По думите ѝ търсенето на детето е сплотило и обединило хората в цяла България. Кметът на Перник Станислав Владимиров призова гражданите да претърсят всичките си стари, изоставени постройки.

Виж коментарите (0)

Още по темата (88):
26.04.2024 Подобно на изчезналия Сашко от Перник: Издирват Ариан в Германия 
19.11.2023 Една година от намирането на изчезналия Сашко от Перник, който обедини цяла България
18.11.2023 Организират курбан за здравето на Сашко от Перник – днес той е пораснал, зад гърба му са две самостоятелни изложби 
26.09.2023 Сашко от Перник подготвя втората си самостоятелна изложба
25.09.2023 Вижте колко е пораснал! Вече е в 6 клас
15.03.2023 Разследването за изчезването на 12-годишния Сашко от Перник приключи
Още новини от Национални новини:
Подписка за спешни мерки в детското здравеопазване внасят от Фонд...
Ако получите този имейл: Не го отваряйте!
Огромен скок на кражбите по магазините – част от загубите са за с...
Култово изпреварване на АМ "Тракия": Капитан Планета бърза, напра...
Официално: Известен наш икономист влиза в надпреварата за евроизб...
Експерт: Масово се теглят бързи кредити за телефони, после трудно...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).