Доброволци ще почистят плажове по българското Черноморие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
10:39 / 02.04.2015
2620
За пета поредна година Surfrider Foundation Sofia с подкрепата на доброволци ще почиства плажове по Черноморието на 4-ти и 5-и април. Акцията, организирана от българското представителство на организацията Surfrider Foundation Europe, е част от общо над 700 събития, които стартират в края на месец март в различни точки на света и ще продължат до края на годината. България отново се присъединява към над 30 държави, подкрепящи проекта Ocean Initiatives, който вече за 20-та година цели да алармира за проблема със замърсяването на водните басейни и прилежащите им брегове и плажове.

От първото почистване през 1995 г. досега, глобалната кампания Ocean Initiatives се е превърнала в забележително събитие, признато за една от най-големите граждански еко мобилизации. За тези 20 години са организирани повече от 7800 почиствания по целия свят. През 2014 г. се случиха 1317 събирания на отпадъци в 28 страни с помощта на над 43000 доброволци.

В България инициативата се отразява вече пета поредна година, като броят на доброволците на Surfrider тук непрекъснато расте и се организират почиствания на крайбрежни зони като плажовете Паша дере, Фичоза, Поморийско езеро, устието на р. Велека, к-г Делфин, плаж Почивка (Варна), Аспарухово, Липите, Иракли, Камчийски пясъци, яз. Панчарево и много други.

Организаторите на инициативата у нас призовават всеки, който обича и цени морето, природата и плажовете, да се включи в почистванията на 4-ти април на плаж Алепу (к.с. Дюни) и на 5-ти април на Шкорпиловци (Долни Чифлик) и Липите (Синеморец).


Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Спиралата на борчовете и защо затънахме до над 420 млн. лева необ...
Шкварек след изтеклия запис: С кои, по-точно, олигарси се борят П...
"Кеш в торби": Изтече скандален запис между Кирил Петков, Асен Ва...
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).