Доц. Киселова: До края на кампанията, ще видим и удари под кръста

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:12 / 07.09.2022
668
"Кампанията изглежда вяло, безидейно и в някаква степен грозно с оглед на това, което виждаме в последните дни. Тази надпревара в карловско, включително с партийна агитация, където на гърба на трагедията на хората, иначе едно похвално усилие да се помага, се използва за партийна агитация". Това коментира д-р Борислав Цеков, юрист от Института за модерна политика, в ефира на предаването "Твоят ден" .

"Предизборната кампания започна много преди нейния формален старт. Поради тази причина част от партиите прегряха. Предполагам, че в оставащите три седмици до края на кампанията, ще видим и удари под кръста", коментира доц. д-р Наталия Киселова, преподавател по конституционно право.

Според Борислав Цеков е хубаво хората около Слави Трифонов да вземат Конституцията, да прочетат чл.159, ал.2, за да видят, че там се казва, че трябва да има конкретен конституционен проект, приет от Народното събрание, по повод на който се свиква Велико народно събрание.

Доц. Киселова посочи, че факторите, които ще определят избирателната активност, са два. "Единият е контролираният вот, а другият е протестният вот. Съвременното управление, независимо дали парламентарно или президентско, както и участието в избори, всъщност става през партии и от избирателите зависи колко висока ще бъде избирателната активност. А партиите са онези, които независимо ниска или висока активност, ще трябва  да се ангажират с последващите действия", каза тя.

Виж коментарите (0)

Още по темата (865):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
26.01.2023 Георги Свиленски: БСП направи възможното и това, което очакваха българските граждани
27.12.2022 Юрий Асланов: Политическа нестабилност ще се прилее в икономическа и остро ще се усетят социалните последици
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Слави Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).