Доц. Мангъров разкри защо влиза в политиката и защо няма да се ваксинира срещу COVID-19

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
20:01 / 28.01.2021
1794
"Аз не влизам в политиката. Ако исках да го направя щях да съм с ГЕРБ, ДПС или др. Шансовете на АБВ да влязат в парламента, са малки. Аз бих играл на сигурно". Това заяви в предаването "Още от деня“ по БНТ доц. д-р Атанас Мангъров, началник на Covid отделението в Инфекциозна болница в София.

"От 10 дни насам се правят едни медицински щуротии, които нанасят много вреди. Не виждам друг начин, по който това да спре. Цяло лято всички се разхождаха. Не е този начинът, по който може да се направи някаква промяна. Този е начинът другите хора да бъдат чути, защото по нормалния начин не става. Няма как да промениш нещата, ако не си в политиката. Аз съм доктор, а медицината е част от нашия живот. Аз съм с АБВ, защото те са от моята страна на бариерата. Там, за съжаление, е много пусто. Тези, които мислят като мен от тази страна, са много малко. Надявам се, че нещата ще се променят", отбеляза началникът на Covid отделението в Инфекциозна болница в София.

"Този вирус ще изчезне, след като мине през 30 на сто от хората на Земята. У нас COVID-19 ще изчезне, ако го прекарат 70% от населението или се ваксинира. Аз имам антитела, защото съм прекарал вируса и затова няма да се ваксинирам. Който казва, че антителата изчезват, не разбира. Който го е страх – да си сложи ваксина. Това е избор на всеки човек", разясни той.

"При нормални обстоятелства нито една от тези ваксини не би могла да получи разрешение за употреба за толкова кратко време. Те не са проучени по правилата. Една ваксина нормално се прави за 10 години. Може да има ефекти от ваксините след месеци. За тези ваксини дори не може да се каже колко време се задържат антителата", подчерта той.

"Всички говорят по един и същи начин, дори хората, които би трябвало да са наясно. Те ви казват, че колективен имунитет се създава само след имунизация. Как са придобивали имунитет хората в миналото, когато не е имало ваксини? Трябва ли да се скрием всички от един вирус, който има 0,3% смъртност? Масовата ваксинация е поемане на риск на чужд гръб“, по думите на доц. Мангъров.

Виж коментарите (1)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).