Доставка на части от Германия удължава ремонта на моста поне до 30 юни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (18)
16:10 / 25.04.2016
8303
Ремонтът на Аспарухов мост ще бъде удължен до 30 юни поради доставка на части от Германия. През това време ще се работи денонощно на три смени. Това заяви при гостуването си във Варна днес министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, предаде репортер на Varna24.bg. 

Заедно с кмета на града Иван Портних и областния управител Стоян Пасев министър Павлова инспектира ремонта на съоръжението и се запозна в детайли с текущите дейности. 

"Това, което е по-специфичното, е абсолютната необходимост да се подменят всички лагери на първия мост. Те се поръчват от Германия, като производството и доставката ще трае около месец, но в крайна сметка като го правим, трябва да е качествено и така, че после да не ни е срам от това, което сме направили. В краен случай, ако трябва, ще пуснем на 30 юни движението отгоре, а строителите ще правят довършителните работи отдолу под моста. Това е само за първия етап. Ще спрем за юли и август и от септември ще възобновим работата след края на сезона.", каза министър Павлова.

Тя уточни, че организацията на движението се осъществява с помощта на пътна полиция. Павлова също обясни за изготвените предварителни табели за транзитния трафик на очакваните хилядни туристи от Румъния с коли. Те няма да бъдат пускани изобщо да минават по моста. Публикувани са на английски и румънски съобщения в медиите, подготвени са листовки за раздаване на границите с обходните маршрути за тези, които пътуват за Слънчев бряг и онези, които пътуват към Албена и варненските курорти. 

Относно алтернативното трасе за зърновозите и предвидените средства от над 300 млн.лв. Лиляна Павлова каза:

"Допълнителните средства очаквам Община Варна да ги отпусне и да възложи разработването на проекта. Трябва да се изготви обследване дали изобщо може отдолу настилката да понесе двупосочно движение на камиони. След това ще се изготвят разчети и Общинския съвет ако вземе решение да финансира ще се вземе решение да се прави".

Виж коментарите (18)

Още по темата (142):
10.05.2021 Ограничават за три часа движението в едната лента по Аспарухов мост
15.04.2021 Затвориха за ремонт част от Аспарухов мост, задръстванията са огромни
13.04.2021 Затварят за ремонт част от Аспарухов мост в четвъртък
17.02.2021 Започна дългоочакваният ремонт на клаповия мост във Варна
02.02.2021 Нанков: Аспаруховият мост ще бъде довършен! Предстои укрепване на свлачището на "Трифон зарезан"
26.01.2021 Затварят едното платно на Аспарухов мост за ремонт на дефектирала фуга
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).