Драгомир Стойнев: Да се изясни дали правителството е подпомагало "Лукойл" да нарушава решението на ЕК

Автор: Неда Узунколева
Коментари (0)
10:38 / 10.11.2023
738
"Първо, нека да е ясно, че за да има дерогация – трябва решение на Европейската комисия. ЕК е решила така. Знаете, че ние от БСП подкрепяхме дерогацията, защото това, във време на кризи, осигуряваше стабилност на енергийния пазар, не само у нас, не само на Балканите, но и в други държави. Ако обаче някой е нарушавал тази дерогация, ако някой е правил някакви шашми – то е необходимо да има разследване и това разследване трябва да докаже, че някой наистина е нарушил решението на ЕК“. Това заяви пред медиите в кулоарите на Народното събрание народният представител от "БСП за България“ и бивш енергиен министър Драгомир Стойнев., предаде репортер на "Фокус". 

 "За съжаление, част от сглобката твърдят, че представителите на правителството са се облагодетелствали от съществуването на тази дерогация. Дали правителството е подпомагало "Лукойл“ да нарушава решението на ЕК, трябва да се изясни“, каза още социалистът.

"Колегите от ГЕРБ многократно заявяваха, че конкретни министри са се облагодетелствали. Дали е така или не – ние не можем да кажем, това са техни твърдения. Но е факт притеснителната ситуация, в която сме днес, вина за която има единствено и само настоящото правителство“, заключи Стойнев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (213):
15.05.2024 Енергийният експерт Мартин Владимиров: Турция става най-големият вносител на руски горива в света - 17.6 млрд. евро!
15.05.2024 "Лукойл" трябва да върне на държавата почти 2 милиона лева за месец април
10.05.2024 Ето какво се случва в "Лукойл" ЕООД и "Нефтохим Бургас", стана ясна причината за голямата проверка в складовете!
10.05.2024 Над 190 служители от 6 институции влизат на проверка в "Лукойл"
08.05.2024 "Лукойл" внесе над 1 млн. барела петрол от Норвегия, които вече са в Бургас
03.05.2024 Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" спира за ремонт, презарежда с американско ядрено гориво на 5 май
Още новини от Национални новини:
Стефан Янев: Мачът не върви – между институциите няма добра комун...
Железничарите са в стачна готовност 
Петър Петров: Можем да направим България технологичен лидер на Ба...
КЕВР: Предложената от "Топлофикация София" цена на парното може д...
Енергийният министър: "Булгаргаз" ще съди "Газпром" заради спрени...
Цоков: Няма ресурси в бюджета за увеличение на заплатите в универ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).