Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Драконовски мерки за теч на информация при матурите
Автор: Екип Varna24.bg 09:20 / 15.04.2011Коментари (8)1025
© Impact Press Group
Частни учители, чиновници, които са родители на абитуриенти, и преподаватели на дванадесетокласници няма да имат достъп до подготовката на матурите. Това стана ясно от правила за информационна сигурност на просветния министър Сергей Игнатов, разпратени до всички директори в сряда. Тази година за първи път просветното министерство определя с гриф "строго секретно" листовете на брайлов шрифт за незрящите деца, всички чернови и свитъци с верни отговори, както и дисковете за слушане с разбиране от чуждоезиковата матура. До момента за ведомствена тайна бяха обявявани само изпитните варианти, писмените работи и протоколите с оценките. На практика засекретяването на всички процедури по веригата означава, че за най-малкия теч на информация ще следва моментално уволнение. За целта всеки, включен в организацията на държавния изпит, ще полага клетвена декларация.

Министерството подхваща и квесторите със строги санкции. Те няма да имат право да внасят и да говорят в изпитните зали по мобилни телефони.

Освен да следят да няма преписване, пазачите ще отговарят в сградата на училището да не се допускат външни лица. По време на изпита квесторите ще записват всяка стъпка от работата на учениците от избраната тема до предаването на готовите изпитни работи. Специално внимание за първи път ще се обръща на черновите.

Всеки работен лист на учениците ще се отчита писмено и ще се изисква след края на изпита. Черновите ще се съхраняват три месеца в просветното министерство, за да послужат като доказателство при съмнение за преписване. След като срокът изтече, пред погледа на човек от МОМН черновите ще се унищожават, гласят правилата за провеждане на матурата.

Като допълнителна мярка за сигурност просветното министерство въвежда и проверка на случаен принцип, при която от писмените работи във всеки регион ще се избират 30 работи. Външни експерти ще разсекретяват пликовете и ще проверяват дали всички правила за предаване на тестовете са спазени. При най-малкия пропуск работата ще се анулира.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Драконовски мерки,адската машина и тем подобни заглавия ми е писнало да ги гледам вече по вестниците.!!!Аман от стремежа ви за крещяши заглавия.....
+1
 
 
Да бъдеш или да не бъдеш е решен въпрос. Какъв да бъдеш? -ето в какво е въпросът. Да бъдеш никой, но себе си, в свят, който прави всичко възможно, ден и нощ, да те превърне в някой друг…означава да се биеш в най-трудната битка, в която някое човешко същество може да се бие и да не спира да се бие.
0
 
 
Някой да знае как ще са матурите другата година? Т.е. нали в някакво си ЕГ в Ловеч решили да променят изискванията - 1 задължителна матура по БЕЛ и 1 задължителна по профилиращ предмет - това прието ли е?
+1
 
 
Ми то това прави цялата държавна машина - една жалка имитация с трагични резултати....и гъзовете си да съдерат, пак ще изтече информацията
+2
 
 
айде пак ква е разликата ако 5 човека знаят отговорите а 5 милиона не знаят отговорите. мислите ли че тия 5 човека ще кажат отговорите
+3
 
 
Образованието ни е повече от трагично, но министерството обича да се прави на интересно и да пунтира, че върши много, и при това смислена, работа :)))
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: