Драма навръх Гергьовден: Две дечица се удавиха в кладенец

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
13:56 / 07.05.2012
734
Две дечица от Сливен се удавиха в кладенец почти в центъра на града. Телата на Стефка, която бе само на две годинки и половина, и на Мачко, който не бе навършил 7 години, бяха извадени около 22 часа вечерта на Гергьовден. Драмата се развила два часа по-рано в изоставен двор на улица "Булаир" в непосредствена близост до Първо училище в Сливен.

В двора влезли общо 5 дечица от горната част на квартал "Комлука", където живеят предимно роми. "Аз видях децата, които минаха покрай мен, най-вероятно са влезли да вземат сливи от съседния необитаем двор", заяви баба Руска, чиято къща е до самия кладенец. Опитвайки се да стигнат сливите, Стефка и Мачко падат в кладенеца, чийто отвор бил замаскиран с трева и бръшлян.

Падането на децата става пред очите на други трима малчугани, момчета на възраст между 10 и 11 години. Те започват да викат за помощ, но тя идва твърде късно. От полицията в Сливен потвърдиха за инцидента със смъртта на двете деца, но все още няма официално съобщение за случилото се.

Според съседи, на място са пристигнали родителите на Мачко, които се разридали на улицата. Телата на момченцето и момиченцето са извадени и положени в черни чували. Коремчетата им били надути от погълнатата вода и тиня, споделиха ученици от Първо училище, които са наблюдавали действията на пристигналите полицаи и пожарникари. Според някои от учениците едното от децата е било все още живо, но въпреки намесата на лекарите, е починало.

"От пет години никой не живее тук. Дворът е наследствен, жената, която притежава по-голямата част, е в Ямбол, а другите наследници са в Испания и не могат да се разберат. През това време къщата беше разрушена от набези на крадци, а сега всеки ден влизат да обират сливите", каза баба Руска.

Според Мишо Донев, който също е съсед, кладенецът е много стар, от турско време, а дълбочината му достига 20 метра. "Върху него обаче имаше железни капаци, всичко откраднаха. Затова сега са паднали децата", каза Мишо Донев.

Според източници от полицията в Сливен веднага след трагедията в ромската част на квартал "Комлука" е имало няколко сбивания. Не е ясно обаче дали те имат връзка със смъртта на двете деца или са били пиянски екшъни на Гергьовден.

До 7 часа сутринта пред изоставената барака, която е в двора, стоеше патрулка на полицията. С настъпването на светлата част на деня полицаите си тръгнаха, казаха съседи.

Удавилото се момиченце Стефка има общо 8 братчета и сестричета. Според жители на квартала наскоро Агенцията за закрила на детето е инспектирала семейството. Бащата Иван се издържал от социални помощи. За разлика от бащата на загиналия Мачко, който се казва Димитър и е общ работник, казаха съседи. Семейството има и момиченце. Вчера новината за смъртта на двете дечица беше основна тема сред учениците на Първо училище.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Доброволци реновират пансиона за родители към детската онкохемато...
След потопа в Плевен: 400 болни и възрастни, голяма част от които...
"Медицински надзор" потвърди, че 104-годишната жена, изписана от ...
Борисов: Ние доказахме, че другите са аматьори, за мъка на технит...
Димитър Главчев и ръководената от него делегация се поклониха на ...
В Сливен: Близо 50 деца от детска градина в града са с хранително...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).