Драстичен спад на раждаемостта от началото на годината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:07 / 13.06.2016
697
Драстичен спад на раждаемостта от началото на годината, отчитат от Здравното министерство. За първите пет месеца на тази година в България са се родили близо 1000 бебета по-малко, сравнение със същия период на миналата година.

Почти няма област в която да не се усеща тревожната статистика. В дъното на класацията по родени бебета са малките и бедни области у нас.

Най-малко бебета са се родили във Видин. Там на два дни е проплаквало по едно новородено. Намаляват и ражданията в по-големите области като София, Варна и Бургас, а наблюденията на лекарите са, че все по-малко жени решават да има второ или трето дете.

"Някои жени започват да раждат все по-късно. Момичетата от малцинствата обаче започват да раждат все по-рано. Там вече е нормално да родиш на 13-14 години. Почти всеки месец имаме по 1-2 деца, които раждат деца", обясни д-р Цветомил Манов, който специализира акушерство и гинекология.

И още една любопитна статистика. Увеличава се броят на близнаците заради репродуктивните проблеми на семействата и зачеването ин витро.

Източник: Нова тв


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Спиралата на борчовете и защо затънахме до над 420 млн. лева необ...
Шкварек след изтеклия запис: С кои, по-точно, олигарси се борят П...
"Кеш в торби": Изтече скандален запис между Кирил Петков, Асен Ва...
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).