Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по случая на побой над ученик
Автор: ИА Фокус 19:44 / 26.09.2022Коментари (0)722
©
Държавната агенция за закрила на детето се самосезира и изиска предприемане на координирани действия за проучване по случая на побой над ученик от гр. Димитровград. От страна на ДАЗД е изпратено писмо и изискана информация от Дирекция "Социално подпомагане“ – Димитровград, и от Районно управление на МВР – Димитровград. На училището, в което се обучават двете момчета са дадени методически насоки за работа с детето, осъществило агресията, както и за оказване на подкрепа на пострадалото момче и неговото семейство. Държавната агенция за закрила е предоставила на училищното заведение методически насоки и за мерките, които трябва да се предприемат, както за конкретния случай, така и за превенция на последващи актове на насилие. И двете момчета до момента нямат други провинения.

"В началото на новата учебна година отново сме свидетели на агресия между деца. Държавната агенция за закрила на детето е непримирима към всеки акт на насилие между и над деца. Отговорността за поведението и реакциите на децата е на нас – възрастните. Нашият пример и важните разговори с децата ни са ключовите фактори да се предотвратят такива неприятни случаи.  Експертите на ДАЗД са в готовност да окажат нужната подкрепа както на пострадалото дете и неговите близки, така и на ангажираните по случая специалисти“, коментира д-р Теодора Иванова, председател на Държавната агенция за закрила на детето.

 По повод изнесената информация, че е имало и други деца, които са знаели за планираното насилие, както и че жертвата е била заплашвана преди това, Държавната агенция за закрила на детето апелира при съмнение за опасност от попадане на дете/деца в риск да се потърси консултация или да се подаде сигнал на Националната телефонна линия за деца 116 111, на която безплатно и анонимно ще получат съдействие и подкрепа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: