Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Държавната агенция за закрила на детето върна две белгийски деца в страната им
Автор: Екип Varna24.bg 13:10 / 11.09.2022Коментари (1)1102
© Pixabay
Снимката е илюстративна
Държавната агенция за закрила на детето организира и координира връщането на две белгийски деца в страната им. Това стана възможно с помощта и съдействието на Министерството на вътрешните работи и посолството на Кралство Белгия в България. Двете непълнолетни момичета са обявени от белгийските власти за издирване. При проверка на гранично контролно-пропускателен пункт "Калотина“ органите на МВР установяват самоличността на издирваните деца. Те са пътували с баща си, за когото белгийските власти са издали заповед за задържане за престъпления срещу личността.

При получаването на сигнала Държавната агенция за закрила на детето своевременно организира настаняване на децата в кризисен център и социални работници, които да работят с тях. Едно от най-важните неща е да спечелим доверието на децата и да се постараем да бъдат настанени заедно в сигурна среда, така че да се отърсят от първоначалния шок на ситуацията и да започнем действия, както за прибирането в страната им, така и за съхранението на емоционалното им състояние, разказаха експертите от дирекция "Политики и програми за детето, стратегическо развитие и координация“ в ДАЗД, които координираха работата по случая.

След обединяване на усилията на двете държави децата вече са в страната си, придружени от белгийски социални работници.

"В един такъв случай е много важно бързата и професионална работа с децата, защото те са в чужда страна, не говорят езика и са силно изплашени – нещо, което никое дете не трябва да чувства. Благодарение на добрата координация между институциите в двете страни, както и граждански организации, децата отново са в родината си и в защитена среда“, каза д-р Теодора Иванова, председател на ДАЗД.

За второто тримесечие на 2022 г. експертите на ДАЗД работят по 43 случаи на 48 деца български и чужди граждани с международен елемент.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.09.2022 г.
0
 
 
Това е онзи случай,при който майката е белгийка, но наркоманка и е осъдена от белгийските власти и е в затвора. А бащата е българин,и при тези обстоятелства иска да се прибере с децата си в България. Белгийците обаче искат да му отнемат децата и да ги оставят на отглеждане в "защитена среда". И нашите власти им помагат. Предполагам за този случай става дума, защото информацията е твърде пестелива. А дали да се отнемат деца от родителите им е полезно за тях оставям на вас да решите.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: