Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Държавни лидери от цял свят поздравиха българите за Националния празник 3 март
Автор: Екип Varna24.bg 11:45 / 03.03.2020Коментари (0)1375
© Varna24.bg
Президентът Румен Радев получи поздравителни писма от редица държавни глави по повод отбелязването на Националния празник на Република България – 3 март.  

Писма до българския държавен глава изпратиха президентите и държавните ръководители на Руската федерация, САЩ, Република Австрия, Унгария, Кралство Испания, Република Естония, Република Казахстан, Държавата Палестина и много други.  

"Приемете най-топли поздравления по случай Националния празник – Деня на Освобождението на България от османското иго", заявява в писмото си президентът на Руската федерация Владимир Путин. "Руско-турската война 1877-78 г. заема особено място в нашата обща история. Ние почитаме паметта за славните подвизи на руските войници и българските опълченци, сражавали се рамо до рамо за независимостта на вашата страна", отбелязва в писмото си руският президент. "Убеден съм, че опирайки се на добрите традиции на братското приятелство, свързващи нашите народи, ще успеем и по-нататък да развиваме взаимоизгодно двустранно сътрудничество в различни сфери", посочва още Владимир Путин.  

"От името на народа на Съединените щати топло поздравявам народа на България с Националния празник 3 март. Оценяваме приятелството си с България и сме удовлетворени от значителното укрепване на  стратегическото си партньорство в последната година", отбелязва в писмото си президентът на САЩ Доналд Тръмп.  

"По повод Националния празник на Република България имам огромното удоволствие да Ви предам най-сърдечните си поздравления", отбелязва в поздравителния си адрес федералният президент на Република Австрия Александер Ван дер Белен. Пожелавам Ви лично благоденствие, а на българския народ - просперитет и светло бъдеще, допълва австрийският президент.  

Кралят на Испания Фелипе VI от свое име, от името на испанското правителство и на испанския народ изпраща най-сърдечни поздравления по повод Националния празник на Република България. "Желая от все сърце лични успехи, мир и просперитет за скъпия български народ", се посочва още в писмото. 

"Бих искал да изразя искрените си благопожелания на Вас и на Вашите сънародници по случай Националния празник на Република България. За нас е голяма радост, че тази година може да честваме стогодишнина от установяването на дипломатически отношения между нашите две държави. С удовлетворение констатираме, че на основата на общи интереси успяхме да изградим изключително успешно и тясно сътрудничество както в областта на политиката и икономиката, така и по отношение на решаващи европейски проблеми", отбелязва в писмото си президентът на Унгария Янош Адер. Уверен съм, че можем да допринасяме към този процес на президентско ниво: с удоволствие отбелязвам срещата ни миналата година в Будапеща. Бих искал да изразя също искрената си благодарност по отношение на Вашата покана да посетя България, убеден съм, че в София ще можем да продължим успешно плодотворната си работа, допълва унгарският президент.  

"По повод Националния празник на Република България - 3 март, позволете ми да предам моите искрени поздравления на Вас и на българския народ. Връзката между България и Естония стои на солидна основа и съм уверена, че тя ще продължава да се задълбочава и процъфтява", отбелязва в писмото си президентът на Република Естония Керсти Калюлайд. "Уважаеми колега, ще се радвам да Ви приветствам в Естония през юни т.г. за Срещата на високо равнище на инициативата "Три морета". Убедена съм, че целта на Естония да постави по-високи цели успешно ще развие инициативата в бъдеще и тя ще се разраства за благото на 12 държави-членки на Европейския съюз от Адриатическо, Балтийско и Черно море, които я формират", отбелязва естонският президент. Керсти Калюлайд пожелава благополучие и просперитет на България и българския народ.

"Приемете моите сърдечни поздравления по случай Деня на освобождението на България. Днес България е уважаван член на световната общност", пише в писмото си президентът на Република Казахстан Касъм-Жомарт Токаев. "С изключително задоволство искам да отбележа, че Казахстан и България са надеждни партньори, имаме добри традиции и постижения в укрепването на конструктивния политически диалог и взаимоизгодното сътрудничество на двустранно равнище и в рамките на международните организации", посочва казахстанският президент и пожелава благоденствие и процъфтяване на народа на България.

"Имам удоволствието да поднеса на Ваше Превъзходителство и чрез Вас – на Вашето правителство и приятелския български народ от името на Държавата Палестина, нейния народ и лично от свое име, най-горещи и сърдечни поздравления в деня, когато отбелязвате славното Освобождение, желаейки на Вас, на Вашата страна и народ по-нататъшен напредък и просперитет", посочва в писмото си президентът на Държавата Палестина Махмуд Аббас.



Още по темата: общо новини по темата: 3
03.03.2020 »
03.03.2020 »
03.03.2020 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: