Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Държавните резерви се съхраняват в изцяло обновени и модернизирани бази
Автор: Екип Varna24.bg 16:16 / 04.05.2023Коментари (0)458
©
Държавните резерви се съхраняват в изцяло обновени и модернизирани бази, информират от пресцентъра на Държавната агенция "Държавен резерв и военноврменни запаси".

С цел да бъде от полза на населението в случаи на кризи, Държавната агенция  започва разяснителна кампания за дейността си.

През последните пет години са предприети адекватни мерки за гарантиране сигурността на населението при кризисни ситуации с подобряване и осъвременяване на системите за контрол и съхранение на запаси.

Базите за дългосрочно съхранение на суровини, стоки и материали на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси са изцяло модернизирани и приведени към изискванията на българското и европейско законодателство.

Направена е реконструкция и ремонт на съществуващата материално техническа база за съхранение на петролни продукти, зърнени храни, индустриални запаси, лекарства и медицински изделия. В местата за съхранение са изградени нови вместимости, извършена е модернизация и ремонт на съществуващата материално техническа база. За управлението на технологичните процеси е доставено съвременно технологично оборудване.

В Зърнобазите, стопанисвани от Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси“ са инсталирани автоматични апарати за експресен анализ на качеството на суровината, изградени са нови силози с модерна нивомерна и вентилационна система, извършен е ремонт на плоските складове и са вградени автоматизирани системи са термоконтрол и аериране на зърното.

В Петролните бази е направен ремонт на тръбопроводите, изградени са нови резервоари, издигнати са плаващи понтони, монтирани са радарни нивомерни системи и системи за контрол на температурата и налягането. Процесът за приемане и изкарване на горива се управлява чрез автоматични системи за товаро-разстоварни дейности.

В базите за общо предназначение е осъществена цялостна реконструкция на помещенията.

Модернизирани са Зърнобазите в област Варна, Велико Търново и Плевен. Реконструкция и обновяване е извършено в петролните бази в област Бургас, Пловдив и Велико Търново.

Реновирани са голяма част от базите за общо предназначение в цялата страна. Държавна агенция "Държавен резерв и вонновременни запаси“ продължава да полага усилия за подобряване и реновиране на складовите бази в цялата срана, в рамките на утвърдения бюджет.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: