Дъждът още не си тръгва от страната, температурите ще се повишат

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:30 / 17.07.2017
938
За 4 области на страната за утре е въведен "жълт" код за силни дъждове. Това са: Бургаска, Ямболска, Хасковска и Кърджалийска области.

През нощта в Източна и Южна България все още ще има валежи, на места в югоизточните райони ще са значителни по количество. Утре над северозападната половина от страната ще преобладава слънчево време. На места в източните райони все още ще превалява, като до вечерта валежите и там ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен, в югоизточните райони - временно силен северен вятър. Ще е по-топло с максимални температури между 24° и 29°. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за юли.

Над планините облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево. Значителна ще се задържи над Странджа и Сакар, където през деня все още ще превалява, а североизточният вятър ще е силен. В останалите масиви вятърът ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието през по-голямата част от деня облачността ще е значителна. Главно над южните райони ще има превалявания от дъжд, които по-късно вечерта ще спрат. Ще духа умерен и временно силен север-североизточен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 23° и 26°. Температурата на морската вода е 22-24°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, по-късно след обяд ще започне да отслабва.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).