Двамата братя, заподозрени за убийството на пастир, се сдобиха с обвинения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:21 / 19.04.2023
427
Софийската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт по дело за убийството на 28-годишен пастир от с. Антон. Това се случва малко повече от година, след като беше извършено престъплението на 6 февруари 2022 г. Обвиняеми са двамата братя Дончо и Красимир Петрови. Те ще отговарят пред съда за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития, и с особена жестокост, съобщиха от прокуратурата.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

По повод тежкото престъпление, случило се в началото на февруари 2022 г. , МВР започна спецакция в района на селото, като в нея са включени и екипи на НАП и Агенцията по храните, ще се проверява бизнесът на двамата братя. Проверка започна и в районното управление.

Обвиняемите братя Дончо и Красимир Петрови са съответно на 44 и 41 години, като първият е под домашен арест, а другият е задържан под стража. До убийството се стигнало след поредица от кражби на селскостопански животни от стопанисваните от тях обори в местността "Дълбочица“, с. Антон и в с. Душанци, община Пирдоп. На 6 февруари м.г. под предлог, че ще му дадат пари на заем, братята убедили пастира Иван Доганов да тръгне с тях към сградата на бившето ТКЗС в селото. Там, според прокуратурата, те брутално се саморазправили с него, като му нанесли множество удари по различни части на тялото и главата. 

Пастирът викал от болка, умолявал братята да престанат и им обещавал да плати за откраднатите животни. Въпреки молбите му, обвиняемите продължили побоя, докато Доганов престанал да се движи. Впоследствие го превозили и оставили пред дома му в с. Антон, допълват от държавното обвинение.

От заключението на изготвената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че той починал вследствие на масивна кръвозагуба от множествените травматични увреждания, посочват още от прокуратурата, пише БТА.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).