Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Две кучета в градския транспорт разделиха социалната мрежа на две
Автор: Екип Varna24.bg 10:09 / 13.07.2022Коментари (19)935
Баща с бебе и две кучета в трамвая. На първо четене няма нищо притеснително в това. Тук обаче става въпрос за две кучета, които са без намордник и повод дори, което е предпоставка за инцидент, особено когато става дума за градския транспорт.

Великолепната четворка, трамвай 8 в София. Така е озаглавена публикация в социалната мрежа, на която виждаме въпросното семейство, разположило се спокойно в превозното средство, видя Sofia24.bg.

Тук правим едно уточнение - Нямаме нищо против кучетата, но редно ли е да се возят в обществения транспорт по този начин?

Ето и някои от коментарите във Фейсбук:

- "Обичам кучетата, но все пак са кучета. Не е нормално това нещо, а да не говорим, че все по-често се забелязва и по молове та дори и в ресторанти. В такива моменти ми липсата старото време, в което такава свободия нямаше";

- "София е друга държава на фона на градовете в България. Във Варна никъде не пускат с домашни любимци, да не говорим за малките градове";

- "Страхотен отбор. Надявам се да виждам все повече такива добри примери";

- "Това, ако захапе не пуска, докато не счупи кокал, а често го правят без видима причина. Не е играчка, колкото и романтично да се изказвате";

- "Ако ще оставим иронията (не романтика) настрана, то тези "кученца" не им е мястото дори в парка. 107 кг захапка не чупи само кокал, те не пускат и нападат често непровокирани. Затова в Канада, UK и други страни са забранени. Те и още няколко породи трябва не само намордници и къси поводи, а и задължително обучение на кучето и психотест на собственика. Най-добре забрана. А при нападение - приспиване на животното и затвор за кучкаря. Но тук е България нито ги глобяват, нито забележка им правят, даже им се радват. Ако нападне някого ще се намери една полицайка "инфлуенсърка" и двама от 4-то РПУ и бързо ще му прикрият следите. После в съда не са негови кучетата, не се возил той в трамвая и не помнел нищо от случая. Направо си е романтично - 1к лайка и сърца за тази "мила" гледка и куп нападки на цитиралите правилника;

- "И всички останали пътници събрани в края на трамвая. Ако кучетата бяха на каишка и с намордници, обществената реакция щеше да е съвсем друга";

- "Тези кучета трябва да са вързани и с намордник. Не ме интересува колко са добрички и т.н. Ако ги видя няма да се кача в трамвая. Всяко куче е добро за собственика си, но това е животно, което ако не е тренирано правилно може всичко да направи. Да не говорим, че снимате хората и сигурно не сте ги и питали. Ако така ме снимаш ще дойда и ще ти счупя телефона в земята";

- "Бих предпочела да се кача до тези кучета, а не до смрадливите талибани, които си лягат по седалките и си качват гнусните крака на седалките, и контролите ги подминават, защото ги е страх от тях, ежедневно ... и всички ги гледаме, но никой не се обажда;

- "Много обичам животните, особено кучетата, но това на снимката в никакъв случай не е ок. Няма как да изпляскаш 2 големи кучета насред трамвая, без каишка и без намордник. Не и в нормална държава. Но тук все пак говорим за Абсурдистан, така че всичко е точно"

- "Кучетата са прекрасни, спор няма...

В градския транспорт обаче следва да са поне на повод!

Колкото и да си познава човек кучето, то все пак си остава куче. Има хора, които се страхуват и от елементарна култура е редно да им се спести да се сблъскват челно със страховете си.

Да припомним и някои правила: 

Собственикът на куче е длъжен:

1. Да го води винаги на повод не по-дълъг от 2 метра. Свободно пускане на кучето е разрешено само на специално предвидени за целта места;

2. Да води кучето винаги и навсякъде само на повод и с намордник, ако е агресивно;

3. Да не подтиква към нападение кучето срещу хора и животни, освен в условията на неизбежна самоотбрана;

4. При пътуване със средствата на обществения транспорт да води кучето на къс повод и с намордник или в транспортен кафез.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.07.2022 г.
0
 
 
този, който беше написал, че питбулите са забранени в Англия и др.. Е чисто побъркан. Но иначе според мен дори навън кучето трябва да е с каишка, не защото може да захапе някой, но и защото не се знае какви хора или други животни има на улицата.
Aнонимен
на 15.07.2022 г.
0
 
 
Точно такова куче преди 10 дни едва не разкъса друго в центъра на София.Вързано до вратата на един магазин,в който влизат постоянно хора.Можеше да е човек,а не куче.Едва ги разтърваха,даже и единият собственик пострада....,а другия нагъл до безсъзнание. Никакви кучета без намордник и повод!!!!!
Aнонимен
на 15.07.2022 г.
0
 
 
И аз имам куче но не го качвам в градския транспорт той е за хора все пак въпрос на възпитание !!!
Aнонимен
на 14.07.2022 г.
0
 
 
Хората, които плюете по кучетата сте малоумни и много по-опасни от тях! Гнус ме е от вас и изпитвам истинско отвращение! Градският транспорт е пълен с мърляви и нечистоплътни хора, които миришат но имат претенции до небесата!
Aнонимен
на 13.07.2022 г.
+1
 
 
Опасна порода няма. Има опасни собственици.
Aнонимен
на 13.07.2022 г.
0
 
 
Ама, ЧЕ анархия и тъпотия. Не стига кучета и то две от каква опасна порода само и без наморници. Но така ще е няма санкций, ред и контрол.
Aнонимен
на 13.07.2022 г.
0
 
 
Имам 2 кучета БОК,но винаги са на повод! Да не говорим пък да се возят в градския транспорт. Ходим пеша или с кола, когато сме с тях. В такси са ни качвали само с голямата. Трябва да има яки глоби за такива нарушители.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: