Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ЕК опроверга поредно неадекватно изказване на министър от новото правителство
Автор: Екип Varna24.bg 10:37 / 02.07.2013Коментари (13)5671
© Varna24.bg
От Европейската комисия отрекоха, че от днес започват да се трупат дневни глоби за България заради енергетиката и казаха, че не знаят за никакъв краен срок, който е изтекъл в неделя, предаде БНР.

Изявлението на Брюксел дойде, след като вчера енергийния министър Драгомир Стойнев обяви, че изтича срокът за разделяне на Енергийния системен оператор (ЕСО) от НЕК, а това може да доведе до санкции от страна на ЕК.

Той дори изчисли и размера на глобите - 300 000 лв. на месец, равняващи се на 2000 минимални пенсии. Изрази и готовност до три месеца да оправи ситуацията с отделянето на ЕСО от НЕК. В понеделник обаче стана ясно, че няма да има нужда от неговата намеса по този въпрос.

Европейската комисия припомни, че още през януари е завела дело срещу страната ни в Европейския съд заради това, че не е въвела в националното си законодателство третия енергиен пакет и свързаните с него директиви за природния газ и електричеството. Комисията е поискала от съда и да наложи на България дневна глоба от 8500 евро.

Съдебно решение обаче още няма, а Марлене Холцнер, говорителка на комисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, обясни, че обикновено минават поне месеци, докато съдът проучи даден случай и се произнесе.

Европейският съюз няма специален, вътрешен краен срок, в който България да приложи третия енергиен пакет. Според него, тя вече трябваше да е разделила преноса на електроенергия от системния оператор още на 1-ви март 2012-а - преди повече от година. Не знаем какъв краен срок изтича на 30-и юни - ние нямаме такъв краен срок, каза Марлене Холцнер, говорител на Европейската комисия по въпросите на енергетиката.

"Поправките" от Брюксел към представители на кабинета "Орешарски" зачестиха през последните дни. Миналата седмица се наложи еврокомисарят по регионалното развитие Йоханс Хаан да обяснява, че не е препоръчвал на транспортния министър Данаил Папазов да назначи за свой заместник Петър Киров.


Източник: bTV








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ония момичета бяха го написали доста точно- Вие сте и стрелка надолу, докато го осъзнаят народа ще им сложи "удивителен"...
0
 
 
КОГА СА КАЗВАЛИ ИЗТИНАТА? ДАЛИ ЗА СМЕНА НА НОМЕРАТА НА АВТОМОБИЛИТЕ,ЗА ЛИЦХНИ ДОКУМЕНТИ,ЗА КАКВО ЛИ НЕ? НООО ИМАСХЕ ЗА ТЕХ ГОЛЕМА ДАЛАВЕРА,-ПАРА-ПАРА-СЕ ПРАВЕСХЕ И НАРОДА ПЛАСХТАСХЕ САМО И САМО ЕУРОПЕИЦИТЕ ДА НЕНИ НАМИРАТ КУСОРИ?
+1
 
 
Лъжат, безсрамниците мръсни, нека бъдат мразени и обиждани, за да знаят, че спечелените лесни пари не са сладки!!!
+1
 
 
махаите се Ори6арски,Доган,СидеровДОЛНИ ТАПАНАРИ И НИКАДАРНИЦИ
+1
 
 
Тези вярно ни мислят за овце и балъци.....
+3
 
 
Защо не спрат да стават смешни, никаква култура, достоинство или компетентнист нямат тези нагли същества!
+4
 
 
Управлъават ни бандити,некомпетентни но за сметка на това крадливи? Дошли на власт с измама и тамни сделки,олигарси и бандити в едно,това е бездарната управа.
+4
 
 
Нормално - от неадекватно правителство, неадекватни изказвания - да живеят експертите, които Орешарски обеща да събере...
+4
 
 
"Той дори изчисли и размера на глобите - 300 000 лв. на месец, равняващи се на 2000 минимални пенсии.".... Дали толкова им трябват на тях за месец???...Time to Say Goodbye!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2022/2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Гергьовден 2024 г.
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: