Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Автор: Георги Иванов 08:54 / 29.04.2024Коментари (0)1314
©
Европейски документ алармира за опасността Русия да се намеси в изборите в България, които предстоят на 9 юни. Това каза евродепутатът и бивш наш посланик в Северна Македония Александър Йорданов в "Денят на Фокус". В тази връзка Европейският парламент е приел обща резолюция, предложена от 5 парламентарни групи, на която са се противопоставили крайнолеви и крайнодесни елементи, допълни Йорданов. 429 гласа и 27 против е резултатът, при 48 въздържали се. “Резолюцията постулира, че трябва да се възпре руската агресия в европейския свят", каза Йорданов.

"Резолюцията се позовава на приети документи - предишни резолюции, например “Русиягейт" - твърдения за руска намеса в демократичните процеси в ЕС и др. В документа се споменават случаи на намеса на Русия в демократичните процеси в определени държави, става дума за определени граждани, без конкретни имена. Белгийският премиер например заяви въз основа на разследване на службите, че Русия се е обърнала към евродепутати и им е платила, за да разпространяват руската пропаганда", поясни Йорданов. Той спомена за още няколко подобни случая.

Посочен е казусът с г-жа Татяна Жданока от Латвия, за която се казва, че е предоставяла информация на руското разузнаване срещу заплащане. "В резолюцията се изразява безпокойство за увеличаване на опитите на Русия да се намеси в предстоящите избори на 9 юни. Съществува мрежа от агенти на дезионформация в медии, НПО-та, политически партии в полза на Русия, смята резолюцията. Изразява се загриженост от руските имоти на територията на страната ни, някои от които са центрове на руско влияние", продължи Йорданов.

"Направих изказване по този повод и обърнах внимание, че правителството трябва да отнеме собствеността на оздравителен комплекс "Камчия", собственост на кметство Москва. Преди време този център бе обявен от самия Лавров за център на "меката сила" на Руската федерация", подчерта евродепутатът.

“В Европарламента бе зададен въпросът как да разпознаем агентите на Кремъл. Зададе го бившият министър-председател на Литва. Той обърна внимание на метода “патешки тест". Ако нещо изглежда като патица, плува като патица и кряка като патица, най-вероятно е патица. За какво говорят руските агенти, как държат те медиите да представят гледната точка на агресора, наследници на комунистически фамилии ли са - това са признаци, по които може да ги познаете. Ако един политик предлага днес да не се дава оръжие на Украйна, ако партия получава финанси от Кремъл или олигарси, свързани с Москва, вероятно става дума за агентура", заключи Александър Йорданов.



Още по темата: общо новини по темата: 458
14.05.2024 »
14.05.2024 »
14.05.2024 »
14.05.2024 »
14.05.2024 »
13.05.2024 »
предишна страница [ 1/77 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
България и Войната в Украйна
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: