Едно от децата, нападнали с брадва мъж, е намушкано с нож

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
17:16 / 23.01.2017
898
Две момчета на 11 и 12 години нападнали дядо в монтанското село Владимирово. От Веселин и Митко е пропищяло цялото село. Майката заминала за София, там работи в баничарница и рядко се връща в селото. Обещала, че ще вземе децата да ги гледа, но пак ги върнала. Преди синовете й, за които не се грижила, нападнали друг старец и му грабнали портмонето с 300 лева. Малките апаши били настанени в кризисния център в Монтана. Майка на две момчета от с. Владимирово ги извела оттам, а те нападнали съседи. 

Жената гарантирала, че ще ги заведе в София, където щяла да се грижи за тях. Това явно не се е случило, защото децата попаднали в поредна кризисна ситуация. Свадата между двамата братя на 11 и 12 години и 17-годишният внук на техен съсед станала малко след 17 часа в неделя. Братята, единият от които имал над 20 кражби, нахлули в двора на 73-годишния дядо на Ивелин. Излязла майката на младежа, те я нападнали. В разправията се включил сина й и при опита да я защити пронизал единия от тях с нож. Дядото отнесъл удар в главата с тъпата страна на брадвата. 

Той и пострадалото момче са в монтанската болница, но няма опасност за живота им, казаха от полицията. Случаят се разследва. В ромското семейство има пет деца, заради мизерията те са принудени да работят, хранят патици и кокошки и през останалото време крадат и буйстват. С тях е работила местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. 

Едното момче ще бъде настанено в кризисен център, а срещу другото се води дело за кражби. Магистратите ще определят дали то да бъде настанено социално-педагогически интернат за деца с противообществени прояви, каза началникът на Отдела за закрила на детето в Монтана Светлин Георгиев.


Източник: 24 часа

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).