Еднодневните трудови договори ще се подават и онлайн

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:24 / 15.01.2016
783
Земеделските производители скоро ще могат да попълват онлайн еднодневните трудови договори и така няма да губят време да преписват едни и същи данни. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин по време на парламентарния контрол.

Той отговори на въпрос на депутата от БСП Георги Гьоков, според когото еднодневните договори, въведени миналата година, за да улеснят прибирането на реколтата, много затруднявали фермерите, които били готови дори да протестират, ако този член от закона не се отмени.

Калфин отговори, че наемането на работници с еднодневни договори е възможност, а не задължение. Ако фермерите желаят, могат да сключват и традиционния трудов договор, за който обаче процедурата е по-сложна и повече обвързва работодателя, допълни той.

"Земеделските производители не си представят дори, че наемайки човек за ден, те трябва да го осигуряват, инструктират, застраховат. Алтернативата е не да няма нищо, а по-сложна процедура. която повече ги обвързва", изтъкна Калфин.

Той съобщи, че от влизането на закона в сила са продадени близо 81 хил. еднодневни договора, а под 5 хил. са върнати неизползвани.

Източник: в. Труд


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Д-р Миндов предупреди: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков, с пълно мнози...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор, се е барикадира...
Лоши новини за любителите на лова
Вижте какво време ни очаква до края на седмицата
България има нов милионер от тотото


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).