Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Едномесечно бебе прекара 40 минути в заседнал асансьор в Русе
Автор: Екип Varna24.bg 16:56 / 17.08.2017Коментари (2)1515
© БГНЕС
Едномесечно бебе прекара повече от 40 минути в асансьор заедно с майка си и дядо си заради повредено GSM устройство. Инцидентът е станал преди обед в жилищен блок в Русе, а потърпевшите заявиха, че ще си търсят правата в Комисията за защита на потребителите. Бебето е трябвало да отиде на профилактичен преглед с майка си. Семейството се качва в асансьора на петия етаж заедно с дядото Иван Карабуров, който е със счупен крак. 

Между втория и третия етаж асансьорът засяда, а по-неприятната изненада се оказва неработещото разговорно устройство в кабината. Дядото звъни от мобилния си телефон на поддържащата фирма, откъдето му заявяват, че най-вероятно той не може да борави с комуникатора.

"Ей, викам, аз не съм спрял да се мъча да се свържа с вас". "Добре, пращаме екип". Ние продължаваме да стоим обаче с детенцето в асансьора. На 40-ата минута аз наново се обаждам - "Докога ще стоим?". "Добре, колегите идат". Значи на 42-ата минута дойдоха, извадихме бебето и започнаха да се чудят какво е станало", разказва Иван Карабуров.

След серия проверки става ясно, че устройството трябва изцяло да се подмени. От поддържащата фирма казват, че нямат вина, тъй като не са получили сигнал за проблем в електронния дневник. Оказва се, че устройството дава информация само за състоянието на асансьора, но ако не набира, това не може да се установи дистанционно.

"Има мониторинг, всяко едно устройство изпраща тест доклад в офиса и всичко се записва, има електронен дневник. Просто е спряло скоро да не работи. Това е проблемът, че то не си следи собственото си състояние. Следи асансьора, но собственото състояние - не. И то когато работи в обхват, то си праща тест ОК, и няма проблеми. В момента това устройство има обхват, може да се каже, че е почти максимален", казва техникът Ивелин Иванов. Той обяснява, че комуникаторите са направени така, че да набират и осъществяват връзка само при определени условия, за да няма злоупотреби.

Фирмата не е имала до момента сигнали за неработещи комуникатори, а само за проблеми с аварийното осветление, което се следи от GSM устройствата и е свързано с тях. Това обаче изобщо не успокоява потърпевшите, които са платили 300 лв. за новата придобивка и разчитат тя да им дава сигурност при авария на асансьора. Възрастните жени коментират, че невинаги носят със себе си мобилен телефон, за да се обадят, ако устройството не работи.



Източник: БГНЕС








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: