Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Efbet очаква БАТЕ Борисов да вдигне Купата на Беларус
Автор: Екип Varna24.bg 16:42 / 15.05.2020Коментари (0)1500
©
На 24 май ще се проведе финалът на Купата на Беларус за сезон 2019/20. Един срещу друг ще се изправят най-силните клубове в страната - БАТЕ Борисов и Динамо Брест. Двубоят ще се играе от 17:00 ч. в Минск, а букмейкърът Efbet определя БАТЕ Борисов за фаворит за спечелването на трофея.

Коефициентите в Ефбет онлайн показват, че БАТЕ има по-голям шанс да спечели Купата на Беларус. Залогът да спечели купата за БАТЕ е с 1.55 коефициент, докато ставката за Динамо Брест е 2.40. За редовното време Efbet определят коефициент от 2.10 за победа на БАТЕ Борисов, докато знак Х е оценен на 3.30, а победата на Динамо Брест на 3.55.

БАТЕ Борисов ще се стреми да спечели Купата на Беларус за трети път

Със сигурност е доста изненадващ фактът, че БАТЕ Борисов е печелил Купата на страната само два пъти - през 2010 година и през 2006 година. Отборът от Борисов е 15-кратен шампион на Беларус, но има само две отличия в турнира за Купата. Тимът е играл общо 7 финала, като е загубил 5 от тях. За последно БАТЕ Борисов бе на финал за Купата през 2018 година, когато отстъпи именно на предстоящия си опонент Динамо Брест с 2:3.

Динамо Брест е спечелил три трофея в три финала

Настоящият шампион на Беларус - Динамо Брест, има 3 спечелени трофея и с един превъзхожда своя опонент. Динамо отмъкна Купата от БАТЕ през 2018 година, когато спечели финала с 3:2. Година по-рано Динамо Брест отново бе вдигнал трофея, след като във финала надви Шахтьор Солигорск след изпълнения на дузпи. Първата си купа на страната Динамо Брест печели през 2007 година, когато побеждава БАТЕ Борисов след 11-метрови наказателни удари.

Как двата отбора стигнаха до финала през този сезон?

БАТЕ Борисов елиминира корави отбори като Динамо Минск и Славия Мозир. На 1/4-финалите 'жълто-сините' се справиха с Динамо Минск като ги победиха в двете срещи с резултати 2:1 като гости и 3:2 у дома. На 1/2-финалите БАТЕ имаше по-трудна задача. Тимът от Борисов отстъпи с 0:1 на Славия Мозир в първия мач. На реванша обаче БАТЕ изигра силен мач и спечели с 2:0. Отборът се представи силно в защита и изпълни своята цел - да не допусне гол, което щеше да намали шансовете им да се класират на финала.

Динамо Брест имаше сериозни трудности да достигне до финала на турнира. След победи на ФК Минск и Рух БРест в първите кръгове, Динамо надигра Ислоч след изпълнения на дузпи на 1/4-финалите. И двата мача завършиха наравно 0:0 в редовното време. На 1/2-финалите шампионите се изправиха срещу Шахтьор Солигорск. "Сините" спечелиха първия мач с 2:0, но на реванша играха много слабо и загубиха с 2:4. Благодарение на двата си отбелязани гола на чужд терен, Динамо Брест се класира на финала и ще спори претендира за четвърти трофей в състезанието.

БАТЕ Борисов намери своята форма в хода на сезона и е фаворит във финала

БАТЕ Борисов стартира колебливо сезон 2019/20 в беларуската Висша лига. Тимът имаше слаби мачове и инкасира поражения от Енергетик-БГУ и Славия Мозир. През месец април обаче започна възходът на БАТЕ Борисов. Тимът спечели 5 от общо 6 мача във всички турнири, а добрата им серия ги изкачи на първото място в беларуската Висша лига след осем изиграни кръга.

Тимът на Динамо Брест пък редува силни и слаби резултати, поради което е в средата на класирането. Шампионите изпитват трудности в защита и рядко запазват суха мрежа. Динамо Брест спечели два от трите си финала за Купата на Беларус срещу БАТЕ Борисов, но дали ще успее да надвие своя голям съперник и в предстоящия мач? На 24 май Беларус ще има нов носител на Купата, след като през миналия сезон Шахтьор Солигорск спечели трофея.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Политическо противоборство в САЩ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: