Eкскурзоводите ще получат от държавата 3 милиона лева

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:35 / 28.08.2020
946
"Разработваме пилотен проект по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК), с който да подпомогнем екскурзоводите. По европейския фонд ще бъдат заделени около 3 млн. лева, които целево ще бъдат насочени за финансови компенсации за лицензирани екскурзоводи. По данни на Министерството на туризма това са около 1 500 човека".

Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред представителите на Асоциацията на екскурзоводите в България, Съюза на екскурзоводите в България и ЮСЕ "В. Райкова“ – Бургас. В срещата участва и заместник-министърът на икономиката Стамен Янев.

От Министерството на туризма посочват, че предстои в следващите дни да бъдат уточнени начините за отпускане на финансирането и критериите за участие. Марияна Николова обясни, че след разписване на всички условия и одобрение на проекта от управляващия орган на ОПИК, пълната информация ще бъде качена на официалната страница на министерството. "Ще се работи максимално бързo и очакваме в кратки срокове да започне реализацията на проекта", увери още тя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).