Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Експерт: Автомобилът трябва да се отнема на пияни и дрогирани
Автор: Екип Varna24.bg 14:53 / 04.08.2022Коментари (0)584
©
Българската асоциация на пострадали при катастрофи провежда дни на отворени врати, за да информира пострадалите при пътни инциденти и близки на загиналите за правата, които имат. 

Председателят на асоциацията Владимир Тодоров коментира пред БНР, че хората не са наясно с правата си, а "никъде не се учи какво се случва след катастрофата“. Той предупреди, че измамници дават на още упоените хора в болница различни документи за подпис.

"Иначе проблемите са свързани с информация по отношение на медицинско обслужване, на Спешна помощ - какво покрива спешната помощ, кой има право, какво трябва да се доплаща допълнително. Много често трябва да се купуват импланти, остеосинтези - дали ги покрива Здравна каса. След това минаваме към други проблеми, които  свързани с досъдебно производство, кой разследва. След това – съдебна фаза - защо се бавят делата. След това минаваме сериозни проблем със застрахователните компании".

Най-големият проблем, според повечето хора, е голямото забавяне при експертизите в досъдебните производства. Най-отчетлив е той в Благоевград, Дупница, Кюстендил:

"Има двамата съдебни лекари на цялата област и едно медицинско свидетелство може да се забави до 12 месеца".

Повечето случаи на ПТП с пешеходец са престъпления по непредпазливост и, ако няма смъртен случай или употреба на наркотици и алкохол, виновният по презумпция не се задържа, подчерта Тодоров в предаването "Преди всички“ по "Хоризонт“.

Въпреки оповестените акции, много хора шофират след употреба на алкохол и наркотици. Например в инцидента на столичния бул. "Черни връх“ полицията е свършила каквото е трябвало – наложила е глоби за 8000 лева, отнети са  контролни точки, свалени са регистрационните номера, но Семерджиев е продължавал да шофира.

"Тук възниква въпросът защо нямаме санкция, която да позволява, при рецидив, на пияни и дрогирани да се отнема автомобила – нещо, което го има в други държави. В 95% - 98% от случаите, ако на някой му вземат автомобила завинаги… все пак в България автомобилът все още е скъпа вещ".

Тодоров сподели и опит от Норвегия -  в почивните дни медиите излъчват клипове, които призовават празнуващите да използват drink and drive услуга или такси, а полицията целенасочено проверява пред питейните заведения.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
Политическо противоборство в САЩ
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: