Експерт: "Южен поток" ще загроби страната ни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (12)
11:19 / 15.08.2014
4659
Когото и да сложат в Българския енергиен холдинг или за зам.-министър на енергетиката, резултат няма да има. Това са само фигури без функции. Дупките в бюджета се запълват с експертност, с вземането на правилни решения, с носене на отговорност. Това каза пред bTV енергийният експерт и бивш шеф на "Булгаргаз" Васил Филипов.

"За да се вземат ефективни решения, трябва да има и легитимно Народно събрание, което да ги подкрепя. Новите министри не могат да вземат решения, защото са с ограничени правомощия. На главите на българския народ вече има изградени фотоволтаици, които няма как да се пренебрегнат. "Южен поток" е една глупост, измислена от руснаците, за да изнудват Украйна. България изживява един Рубикон, защото се разкъсваме между два колоса", коментира Филипов.

По думите му, чрез проекта "Южен поток" страната ни ще стане по-зависима, защото подписаните анекси с Русия ще ни задължат да й плащаме.

"Русия ще ни измами, тя с това се занимава и после води дела в арбитражните съдилища", убеден е Филипов. Според него корумпирани политици, които са подписали тези анекси, ще загробят страната ни завинаги, а "Южен поток" няма да се строи, защото не е изгоден за никого.

"Бих искал да виждам хора с идеи и план как да се работи за подобряването на ситуацията в сектора, и да имат смелостта да отстояват визията и идеите си. За съжаление за момента не виждам такива хора", добави експертът.

Според Васил Филипов трябва да създаде един национален кризисен съвет, който да приеме решения за стабилизиране на сектора.

Виж коментарите (12)

Още по темата (276):
15.03.2022 Вучич: България трябва първо да попита Сърбия, ако ще спира руския газ
14.01.2021 Внасяме 225 млн.куб.м. азерски газ по стария газопровод от Гърция
02.01.2021 "Газпром": "Турски поток“ е съвременен, ефективен и сигурен газопровод
01.01.2021 Борисов: България е с най-ниския дефицит в Европа
31.12.2020 Вече получаваме природен газ от Азербайджан
29.12.2020 Вучич обяви официалното откриване на "Балкански поток“
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на тези служители
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отне...
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пр...
БНБ: Външният дълг на България нарасна с над 160 млн. евро за год...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).